2015/02/28

Frosti

Josko ryhdistäytyisin näiden tapahtumapostausten kanssa ja kirjoittaisin ne pois ennen kun muistikuvat alkavat hämärtyä. Ainakin on vielä helmikuu!

Jouduin muuttamaan cossisuunnitelmiani perjantain osalta, kun en löytänyt Shichimiyan laukkua mistään vaikka kaivelin joka laatikon ja kaapinnurkan sitä etsien. Näinpä päädyin sitten vaihtamaan asun Kotorin koulupukuun. Oli ihan kiva päätös, puku on tosi mukava päällä ja sopi näin perjantain istumapainotteisiin suunnitelmiin. Pahoittelen jo tässä kohdassa kuvien puutetta, joka selittyy osittain sillä, että tuo vakkarein kuvaajani pääsi paikalle vain osaksi tapahtumaa, ja toisaalta taas sillä, että tuli hypittyä ympäriinsä niin paljon, etten vaan muistanut kuvaamista edes peiliteineilyn vertaa.

Paluu itse tapahtumaan! Perjantaina kävin katsomassa avajaiset, jonka jälkeen palasin samaan saliin katsomaan Rakuen Tsuiho -elokuvanäytöstä. Avajaiset olivat viihdyttävät, ja potkaisivat tapahtuman kivasti käyntiin. Erityisplussat idoleista screenillä! Ryhmän nimi on Niji no Conquistador , ja se koostuu kymmenestä Pixiv-sivustolla taidettaan jakavasta tytöstä, joiden ura idolina on vasta alkutekijöissään. Syy videon näyttämiseen avajaisissa oli se, että yksi kunniavieraista, Mizushima, toimii ryhmän taustajoukoissa. Idolipromoa hups, ottakaa söpö video rikkomaan tekstiseinä!Rakuen Tsuiho oli myös tosi hyvä! Vaikka koko leffa oli toteutettu 3D-animaatiolla, jonka käyttö jakaa kovasti mielipiteitä, silmä tottui efektiin aika nopeasti, ja se toi joihinkin kohtiin kivaa lisäeloa. Leffaa vaivasivat muutamat tekniset viat, mutta ne olivat suhteellisen nopeita eivätkä jääneet häiritsemään paljoa. Eniten häiritsemään jäi se, että viereisessä penkkirivissä istuneen henkilön puhelin alkoi soimaan ja sai piristä aikamoisen tovin juuri sellaisessa kohdassa missä on rauhallista,  pohdiskelevampaa settiä. Oma keskittymiseni herpaantui tästä ihan täysin, ja täten kohtaus meni suureksi osaksi ohi. Muistattehan laittaa ne puhelimet äänettömälle ohjelmasaliin mennessänne, pretty please?

Leffan jälkeen oli vielä talk show -tyylinen pieni haastatteluhetki kunniavieraiden kanssa. Tästä jälkimmäisestä jäi päällimmäisenä mieleen sutkautus siitä, että nättiä 3D-peppua tahdottiin esitellä, mutta siihen sopivien hetkien löytäminen oli vaikeampaa. Valikoiva muisti much? ^^'
Näiden ohjelmanumeroiden jälkeen suuntasinkin jo hotellille lataamaan akkujani lauantain pitkää päivää varten.

Lauantai valkeni aikaisin, suuntasin ja ekana jänskättävänä juttuna suuntasin ekaa kertaa yksin hotelliaamiaiselle, jossa taisinkin törmätä muropöydässä yhteen kunniavieraista. En sentään kirjaimellisesti. Majoituspaikkana oli siis jälleen tuttu ja turvallinen Scandic. Tällä kertaa majoituskokemus ei tosin ollut todellakaan parhaasta päästä, kun meidän kanssamme samaan kerrokseen oli sijoitettu ilmeisesti joku norjalainen urheilujoukkue tms, joka oli varsin kovaääninen.. Täten yöunet jäivät aika surkeiksi ekana yönä.

Lauantaina tuntui siltä, että joko täysi-ikäisiä ei kiinnosta niin paljoa kuvata toisten cosseja, tai sitten oma cossini ei vain ollut "kuvaamisen arvoinen" tällä kertaa/ihmiset eivät tunnistaneet hahmoa. Lauantain puvusta otettiin kai kaksi kuvaa, joista olen löytänyt vain sen, jossa olin juuri tullut cossikisasta, puku on rypyssä, näytän ihan älyttömän väsyneeltä, eikä minulla ole edes piilareita päässä. :,D (Nappasin siis piilarit pois silmistä ennen kisaa koska ne olivat olleet päässä jo senverran pitkään, ja pimeässä ohjelmasalissa istuessa ne tykkäävät blurrailla näkökenttää välillä) Vetäisen cossin varmasti päälle vielä johonkin muuhunkin tapahtumaan tänä vuonna, ja kuviakin tuosta olisi tarkoitus saada jonain vähän kesäisempänä ajankohtana!

Conipaikalle tähtäsin ennen kymmentä, jotta ehdin käydä nappaamassa lipun cosplaykisaan, ja sen jälkeen kipittelin katsomaan luentoa Onko cosplay terveellistä?. Tämä on kyllä hyvä aihe, josta tohtisi puhua enemmänkin, koska cossaajien elintavat etenkin juuri conia edeltävällä viikolla tuppaavat olemaan vähintäänkin huolestuttavia. Jollain tavalla tuntuu, että tätä epäterveellisyyttä pidetään sellaisena juttuna joka nyt vain kuuluu harrastukseen, eikä tapojen korjaamiseksi tahdota tehdä paljoa. Sotavammoja vertaillaan ylpeydellä, ja vähäuniset yöt ovat enemmän sääntö kuin poikkeus. Jos jotain olen oppinut harrastamisen varrella niin sen, ettei kannata aikatauluttaa liian tiukasti, maailma ei lopu vaikkei pukua saisikaan valmiiksi siihen tapahtumaan mihin se oli tarkoitus tehdä. Harrastamisen pitäisi kuitenkin olla kivaa, arki tuo usein mukanaan ihan tarpeeksi negatiivista stressiä, joten harrastuksista sitä ei ainakaan kannata kauhoa lisää. Sitten kun vielä oppisi laittamaan nämä sanat käytäntöön.

Tiesin että tälle kuvalle tulee vielä joskus käyttöä! (Sarja: Mouretsu Pirates)

Luennon jälkeen bongasin kavereita, jotka olivat suuntaamassa kohti Urobuchin haastattelua, ja hyppäsin mukaan. Kysymykset ja vastaukset olivat mielenkiintoisia, ja etenkin kunniavieraan puheet pöytäroolipelaamistaustastaan olivat hauskaa kuunneltavaa. Nolottaa hieman myöntää, mutta tulin lähteneeksi kesken ohjelman pois, koska väsytti. Tulkkaamisajat kun vaativat aina veronsa haastatteluajasta, jonka vuoksi uutta tietoa ei tullut päähän prosessoitavaksi tarpeeksi tiuhaan tahtiin, ja täten keskittyminen pääsi vähän herpaantumaan.

Lauantaihin mahtui myös visiitti meidokahvilan puolelle~ Suklaakakku ja kaakao olivat ihanan överisuklainen kombo, ja niillä selvisi hyvin cosplaykisan yli. Kahvila oli ihanan valoisa ja viihtyisä, ja tutun butlerin hyppyyttäminen oli jotenkin hauskaa. ( ) Danssailtiin myös vähän sekä ITG:n että Dance Centralin merkeissä, joka oli ihan superhauskaa, pitänee ottaa tavaksi coneissakin!

Cosplaykisat olivat jälleen viihdyttävää katsottavaa, ja oli hienoa nähdä lavalla niin runsas määrä monipuolisia esityksiä! Hall cosplay -sarjoissa puolestaan taisi olla tälläkertaa vähän vähemmän porukkaa, mutta tämä kuva voi hyvin johtua siitä, että se oli jaettu kahteen osaan joista ensimmäiseen oli valittu cossaajia perinteisen monipuoliseen tapaan, ja toisessa edustivat Urobuchin sarjoista tutut hahmot. Välishowna esiintynyt ihana µoi's herätti puolestaan wotafiilikset, ja koska satuin saamaan ryhmän Honokalta valotikun esitystä varten, annoin sen tanssia iloisesti mukana esityksen ajan! ^.~ 

Kuva: Punapanda

Kisojen jälkeen kävin vaihtamassa asua, jonka jälkeen jäi hieman aikaa päättömään haahuiluun ennen Desudancea. Oli taas ihan hirmukivaa päästä tanssimaan porukassa, meno oli paikoitellen niin vauhdikasta että kraka meinasi lentää irti (゚ゞ) Vaikkeivät kaikki tanssit ihan tuttuja olleetkaan, oli musiikki hyvää, ja tanssiminen hauskaa kun ei ottanut pieniä stiplujaan turhan vakavasti~ Ja kun ei katsonut turhaan ympärilleen jotta tajuaisi ihmisten katsovan. Katsojissa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta aina kun tajusin sen, iski sellainen pienoinen itsetietoisuus omien liikkeiden höpsöydestä. Joka nyt lienee aika luonnollinen juttu kun tanssii jotakin ekaa kertaa. Desudance on kyllä aina ihan parasta, kaikissa coneissa saisi olla tällainen ihana tanssihetki. ♥ 

Kuva: Nyymix
Tanssimisen jälkeen löysin taas tuttuja, tanssittiin vähän lisää Dance Centralin merkeissä, ja suuntasimme iltabileisiin. Bilepaikka oli tullut siinä kohtaa jo aika hyvin täyteen, mutta päästiin sniikkailemaan ihmismassassa eteenpäin senverran, että BLUFFin esityksestä näki edes osia. Täyteenahdetun tilan ja tästä johtuvan hapenpuutteen vuoksi seurani ei oikein viihtynyt paikalla. Itse yritin palata takaisin koska tanssifiiliksiä ja energiaa löytyi vielä, mutta vaikka surffailin väkijoukon läpi, en onnistunut löytämään ketään tuttuja paikalta. Tai ainakaan sellaisia tuttuja joiden seuraan uskaltaisin tunkea. Ja koska tuollaisessa väkijoukossa yksin hengatessa alkaa helposti ahdistaa, päädyin kipittämään karkuun aika äkkiä, joka harmitti kamalasti muutamastakin syystä.

Sunnuntai valkeni vähän hitaanlaisesti. Perjantai-lauantai -yön univaje muistutteli itsestään, ja oltiin loppujenlopuksi conipaikalla kai joskus yhdentoista jälkeen. Tämän vuoksi yksi ohjelma joka olisi kiinnostanut, jäi välistä. Päivän ohjelma oli loppujenlopuksi aika vapaamuotoinen, siihen sisältyi mm. toinen visiitti meidokahvilaan, tällä kertaa sovitusti, ja hieman isommalla porukalla. Istuskelimme ja höpöttelimme aika pitkän tovin herkkuruokien ääressä. ( ^ ω ^ )  ♥

Kuvaaja: Punapanda
(Tuolle peruukille pitää kyllä tehdä kovia parannustoimenpiteitä..)
Sunnuntain cossina oli Maizono, joka herätti kiinnostusta huomattavasti lauantaista Acchania enemmän. Joka ei ole kovin yllättävää kun otetaan huomioon lähde. Puku oli muuten kiva päällä, mutta jälleen sain ärsyyntyä sen kanssa kun sukat eivät pysyneet ylhäällä. Tikkasin mokomat jopa sukkahousuihin kiinni, mutta ne valuivat sitten yhdessä. Fail.

Noin muuten sunnuntaina tuli lähinnä koomailtua ja naputeltua streetpasseja pois. Muistin siis ekaa kertaa ottaa 3DS'än mukaan coniin, ja sain kokea sen streetpass-tulvan mistä ihmiset puhuvat. Käväisin myös pyörähtämässä taidekujalla ja myyntipöydillä kun aikaa oli, joskin saalis jäi aika pieneksi tälläkertaa. Päivän päätteeksi käytiin tottakai katsomassa Päättäjäiset, joiden jälkeen suuntasimme kotimatkalle.

Frostista jäi käteen taas niitä joka conin jälkeen iskeviä cossi-inspiksiä, ja välikäden kautta sain itselleni myös coniruton. Iloitsin conin jälkeen sitä, että onnistuin välttämään mokoman, mutta eipä sitä iloa kauaa kestänyt, kun kanssa-asukki jakoi omansa kanssani. :,D Nyt siitäkin on kuitenkin jo toivuttu, joten katse kohti tulevaa! Suunnitelmia on, niistä lisää sitten kun saan tietää ompelukoneeni kohtalon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti