2012/10/15

Siipiä

Noniin, nyt pienen cosplaylagaamisen jälkeen voisin heitellä vähän jotain noista Aradian siivistä, kun niistä jonkinmoista wippimateriaa tuli räpsittyä. Tämä oli eka kerta kun tein mitään tämänkaltaista, joten tekotapani eivät ehkä ole ne ultimaattisen parhaat, mutta ainakin omasta mielestäni siivistä tuli silti varsin toimivat. Pahoittelen jo etukäteen sitä miten huono olen selittämään asioita, mutta ehkä tuosta jotain selvää saa kuvamateriaalin kanssa.Aloitin homman tietysti tutkailemalla siivistä löytyviä kuvia, ja päädyin tekemään niistä hieman pienemmät kuin mitkä ne tuossa alkuperäisessä kuvassa ovat ihan käytännöllisyyden vuoksi. Pohjatyöksi selailin myöskin läpi monenmonta siipitutoriaalia ja cosplaykuvaa, jotta sain muodostettua jonkinmoisen ajatuksen siitä, mistä noita alan rakentelemaan.

Ensimmäiseksi taivuttelin nuo raamit 1,5 mm paksusta rautalangasta mallikuvaa välillä silmäillen. Jätin molempiin päihin ylimääräistä tautalankaa, jonka taitoin osoittamaan poispäin siivestä: kun molempien siipien ylimääräiset pätkät kiepsautti yhteen kiinnittyivät ne kätevästi yhteen, ja syntyi keskiosa josta ne voi kiinnittää selkäänsä. Itse siiven keskiosan sisäpuolelle laitoin vahvistukseksi samaista rautalankaa poikkisuunnassa, jotta siipi pysyisi muodossaan eikä pyrkisi vääntyilemään kaikenmaailman suppumutkille. Maalasin raamit akryylimaalilla, ja kietaisin noiden väliosien ympärille lätkäteippiä.

Seuraavana vaiheena oli se, jota en odottanut kovin innolla: päällyskankaan kiinnitys raameihin. Kuumaliimapyssy oli kuitenkin harvinaisen mukava kaveri, enkä oikeastaan edes kamalan pahasti feilaillut tässä vaiheessa, ainakaan noin itse siipien osalta, sormien tulikuumalla liimalla polttelu nyt lähinnä kuuluu asiaan ja niin edelleen. Kankaana käytin organzaa, sillä sen läpinäkyvyys ja hienoinen kimaltelu sopi mielestäni perhosmaisiin siipiin hyvin. 


Liimaaminen nyt ei ollut kovinkaan kummoista salatiedettä, lyhyesti sanottuna leikkelin kankaaseen lovia jotka ulottuivat reunasta tuohon raamin alkuun, laitoin liimaa rautalangan päälle, ja taitoin kankaan sen päälle. Työvaiheesta alla vähän pointless palikkagiffi, oli vaan pakko kokeilla sellaistenkin kanssa leikkimistä. :'D Tuon ekan liimailuvaiheen jälkeen kävin reunat vielä uudelleen läpi, leikellen kaikki ylimenevät kankaanreunat pois, ja lisäillen liimaa jotta kangas varmasti pysyisi paikallaan eikä lähtisi karkaamaan mistään.

Mitä kauemmin tuijotan tätä sitä enemmän se alkaa naurattaa

Liimausvaiheen jälkeen siivet saivat hautua omassa rauhassaan aika kauan, sillä en oikein päässyt lopputulokseen siitä, mistä nuo kuviot tekisin. Organza kun on yksi kenkku kangas lävitsepäästävyydessään, eli kaikenmoiset kangasvärit ja muut maalit olivat varsin poissuljettu vaihtoehto, sillä ne jättivät testipalaseen ehkä hailean aavistuksen väriä jälkeensä hulahtaessaan suoraan aluspaperille. Sen jälkeen kokeilin tehdä kuviot toisesta kerroksesta organzaa, mutta se ei oikein onnistunut, sillä kahden organzakerroksen yhteenliimaaminen ei vaan tahtonut toimia, samasta syystä kuin maalaaminenkaan.

Valmis siipipohja. Huomatkaa pieni kontaktimuovinpalanen, testasin sitä miten se tarttuu noihin.

Se ensimmäinen ja alkuperäinen suunnitelma käyttää punaista sellofaania kuvioihin puolestaan kaatui siihen, ettei tuota ihanaista materiaalia kävellyt vastaan oikeassa värissä ja fiksuun hintaan vaikka kuinka googlettelin ja raidasin askartelukauppoja. Lopulta tajusin värillisen kontaktimuovin olemassaolon, ja noudin sitä Hobbypointista toivoen parasta.


Piirsin siis ensin nuo siiven ääriviivat kontaktimuovin paperipuolelle, jonka jälkeen hahmottelin vapaalla kädellä sen sisäpuolelle ne kuviot jotka tahdoin siipeen. Feilasin tosin tässä kohdassa pienesti. En tajunnut että siipi oli piirtovaiheessa väärinpäin siihen nähden kummalla puolella kontaktimuovissa on liima, joten tuo ensimmäinen vedos sai sitten mennä toiseen siipeen --> se ei ole ihan kohdallaan kaikkialta kuten alemmasta kuvasta näkyy, mutta ei tuo nyt liikaa haittaa.

 
Se, miten nuo kiinnitin selkääni on jokseenkin vaikea selittää sanoin mutta yritetään. Paitani selkäpuolella oli siis reikä, jonka läpi pujotin tuohon siipien väliosaan kiinnitetyn rautalankalenkin. Lenkki meni rintsikoideni takaosan, sekä niihin ylemmäs virittämäni toisen samansuuntaisen luiskan alle, joten siivet oli helppo lipsauttaa päälle ja ottaa pois. Piirsin hahmottavan kuvan hhaha vasemmalla siis selkäpuoli. Tuon ylimääräisen liuskan funktio oli nostaa siipiä hieman ylemmäs, ja samalla pitää ne tiiviimmin kiinni selässäni, sillä vain yhdellä tukipisteellä ne olisivat killuneet edestakaisin ja ympäri. Tuo kiinnityssysteemin mietiskelyvaihe kyllä vei jonkinverran aikaa ja aivosoluja.

Toivon että tästä nyt sai jotakin irti, en ole itse mikään paras tutoriaalienväkertäjä. :'D Loppuun vielä keventävä kuva kaikkien siipikuvien jälkeen: lakkasin nuo sarvet satiininhimmeällä akryylilakalla, josta niihin tuli tuollainen mukavan hillitty kiilto.

2 kommenttia:

 1. Aika jännät siivet!
  Miten/Mistä muuten nuo sarvet teit? Kiinostais koska mulla olis tarkoitus cossata yhtä OC hahmoa tulevaisuudessa jolla on sarvet. :)

  VastaaPoista
 2. Hihi kiitos :D

  Noissa sarvissa on pohjana rautalangasta kieputeltu spiraalimainen kehikko (hahmotuskuva), jonka päälle kieputtelin runsaanlaisesti alumiinifoliota että ne spiraalin raot peittyisivät. Päällystin FimoAir Light -massalla, ja maalasin akryyliväreillä + lakkaus ^^

  Lopputulos on ihanan kevyt, ja pientä kolhintaakin särkymättä kestävä.

  VastaaPoista