2013/12/02

Are you ready?

Hyvää joulukuun alkua kaikille! Toisinkuin useat bloggaajat, en aloita tällä lausahduksella hienoa joulukalenteria tai muutakaan kummoista. Sensijaan höpisen lämpimikseni siitä vähästä mitä olen saanut aikaiseksi.

Valikoin tosiaan kuun puolivälin pikkujoulutanssiaisia varten puvukseni tuon Nanamin mekkosen, joka ei kamalan paljoa näy itse sarjassa. Se on yhdessä promokuvassa + kakkoskauden openingissa, joten reffikuvien saaminen on ollut hauskaa, etenkin kun se promokuvakin näyttää lähinnä selkäpuolta. Screenshottailu on osoittautunut tosi hauskaksi hommaksi tässäkin tapauksessa.

Ihanan sienisiä ilmeitä.
Valikoin puvun kankaaksi duchesse-satiinin, jota tosin käytän tässä puvussa nurinpäin, koska kiilto ei innostanut. Puku on itsessään vallan yksinkertainen, ja mutkan matkaan toikin sitten vanhat kaavat. Ne osoittautuivat nimittäin hieman liian väljiksi, ja koska olin laiska enkä tehnyt protoa näin yksinkertaisesta asiasta, se sitten kostautui tekovaiheessa. Muotolaskoksilla ja sivusaumoilla sai kuitenkin onneksi aika hyvin pelastettua tilanteen.

Oho, aika hyvin osui käsiasennot ja blingblingit reffikuvan kanssa yhteen!


Yläosa on tosiaan semmoisessa vaiheessa, että pitäisi ommella sivuun vetoketju ja kiinnittää vuori. Oikeanmittaisen piilovetoketjun löytäminen oli kyllä vallan mahdotonta, ihmettelen sitä miten 30/35cm mittaisia moisia ei tunnu olevan olemassa ainakaan Eurokankaan valikoiman mukaan. Mutta toimiipa se pidemmälläkin ketjulla kun vähän kikkailee. Tuo yläosan joustopitsikangas oli aika hyvä löytö palalaarista, oikein sopivan mittainen pätkä, eikä hinnaksi tullut kuin kolme euroa. Pitää vielä vähän sumplia sen kanssa miten tuon paikalleen pingotan, sillä olisi ihan kivaa jos pystyisin nostamaan käsiäni tanssiessa hieman tuota korkeammalle. ^^'

Hameosio on täysikellon mallinen, ja odottelee tällähetkellä sitä että saan yläosan sellaiseen malliin, että voin kiinnittää nämä yhteen, ja säätää helman pituuden sopivaksi. Kellohame on kivan simppeli tehtävä, vaikka saikin taas vähän jumppailla matikkapulmien kanssa, onneksi on olemassa Wikipedia ja tietokoneen laskin!Mekko on tosiaan se osuus jonka teen itse, sensijaan sukkahousuja en alkanut kuvioimaan itse kun ebaysta löytyi pienien etsintöjen jälkeen sopivat yksilöt. Olin myöskin huono ja säästin hermojani kaikelta siltä rypyttämiseltä ja tilasin valmiin alushameen, joka tulee pääsemään käyttöön vielä monessa cossissa ja arjenkin puolella hamenhelmoja puffuttamassa. ~


Loppuun vielä pienimuotoista mainostusta! Yksi cosplayhaaveistani toteutuu ensikesän puolella ryhmäcosplayn muodossa, sarjana mikäs muukaan kuin ihanista ihanin AKB0048 ! Tapahtumaksi on sovittu ensikesän Animecon, ja puvuiksi allanäkyvät versiot. Meitä on tällä hetkellä ryhmässä mukana seitsemän, eli vapaita hahmoja löytyy monta ja olisi ihanaa saada lisää ihmisiä mukaan ~ Itse olen näillänäkymin mukana Acchanin roolissa, vaikka kovasti olenkin harkinnut myös Mayuyun tekemistä.  Ryhmän Facebookryhmä (kuulostipas höpsöltä) löytyy täältä, eli sinne vain katsomaan vapaina olevia hahmoja ja ilmoittautumaan mukaan jos kiinnostus heräsi! ( ^ω^)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti