2013/08/27

Wippiaiyay

Hei vain!

Viime postauksen "uskallanko osallistua kisaan, apuaasdfsgf" -mietiskelmäni päätyivät loppujenlopuksi siihen tulokseen, että sinne Tamperetalon isolle lavalle tämä pieni ihminen itsensä sitten raahaa vaikka puolipakolla, nyt ei peruta! Esitän vielä tässä kiitoksen ihanille kannustajille twitterin puolelta, autoitte isosti päättämisessä Pääsin panikoimaan jo ilmottautumisvaiheessa aika hyvin, kun reffikuvat osoittautuivat liian isoiksi, ja piti äkkiä vaihtaa ne pienempään tiedostomuotoon kellon tikittäessä kohti hetkeä jolloin kisa olisi täynnä.. Onneksi kiirehdin, sillä nopeastihan ne paikat sitten menikin. 

Pukua olen saanut ihan hyvin eteenpäin, jos tämä inspis vaan jaksaa kantaa, niin valmista tulee hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Ensimmäisenä osana valmistuivat pöksyt, jotka onnistuivat omilla kriteereilläni hyvin, kun huomioi tosiaan sen, että cossini ovat pitäneet sisällään lähinnä hameita. Noista puuttuu napit vielä, saan ne maalattua vasta sitten kun saan hankittua kengät, sillä samansävyiset jutut on vaan kätevintä maalata samaan syssyyn, etenkin kun pitää leikkiä maalien sekoittelun kanssa.


Yläosan kanssakin olen edennyt siihen kohtaan, että kaikki kappaleet on leikkailtu ja muotolaskokset paikoillaan, nyt pitäisi vielä ja säädellä hieman helman ja hännyksien kanssa ennenkuin saan kasattua koko höskän. Päätin nyt kuitenkin ottaa välillä taukoa ompelusta, ja tehdä näitä yksityiskohtia ja proppeja ensin alta pois. On sitten kivaa palata ompelukoneen ääneen kun on tehnyt jotain muutakin välillä.


Toinen juttu minkä tein, olivat nuo hännysten päissä roikkuvat nuotit, ja taskunreunassa majaileva leppäkerttu. Vääntelin nuo nuotit ensin rautalangasta, ja lisäsin sen jälkeen langan ympärille ilmakuivuvaa massaa, totesin tuon suht helpoksi tavaksi tehdä yksityiskohdista kestävämpiä. Leppäkerttu on muutoin ihan täyttä massaa, mutta tuntosarvet ovat rautalankaa. Kuivumisen jälkeen hioin nuo, ja leppäkerttu sai myös värinsä. ^^ Jotenkin tykästyin keppälerttuseen kovasti, tällaisten pikkuyksityiskohtien väsäily on kivaa!


Käytin näissä itselleni uutta massaa, sillä se FimoAir Light-massani majailee vielä äidin luona, enkä viitsi turhaan ostaa lisää kun sitä on kuitenkin jäljellä vielä aika hyvin. Sen sijaan ostin toista massaa Fimolta, tälläkertaa puumaiseksi kuivuvaksi luonnehdittua FimoAir Naturalia. Massat ovat sinällään aika samankaltaisia muovailla, eikä painoerokaan näin pienissä asioissa ole kovinkaan huomattava keveämpään sisarukseen verrattuna. Tuo skeeri nukennaama paketin etupuolella on kyllä aika potentiaalista nightmarefuelia..


Näiden lisäksi olen tehnyt hatun nyt aikalailla valmiiksi. Pohja on jo tutuksi käynyttä telttapatjaa, joskin vahvistin lierin sekä pohjan puupahvilla, että ne olisivat vähän tukevammat, eikä lieri lerpattaisi turhan paljoa. Taka-ajatuksena myös se, että voin kantaa pientä tavaranyssykkääni sitten tuon hatun sisällä. Päässähän tätä ei pysty pitämään juurikin tuon puupahvin joustamattomuuden vuoksi, mutta en kyllä suunnitellutkaan pitäväni päällekkäin peruukkia, pantaa, sekä hattua, pääni kun tulee toisinaan kipeäksi jo pelkästä pannasta.. Eikä Ranka edes pidä hattua päässään kuin osan ajasta jonka tässä asussa esiintyy. Eli asusteen sijaan lätsä kallistuu enemmänkin proppipuolelle. Koska proppihan ei omasta mielestäni tarkoita pelkkiä asereplikoita tms asioita, kuten jotkut sen tuntuvat määrittelevän.


Mutta takaisin siihen tekemiseen. Telttapatjan kanssa työskentely oli jälleen yhtä kivaa ja vaivatonta kuin yleensäkin, mutta puupahvin kanssa sain käyttää yhtä sun toistakin työkalua jotta sain sen leikattua nätisti.. Leikkailuhomman jälkeen parvekkeelta löytyi mm. saha, mattoveitsi, puukko, sekä hedelmäveitsi :'D Joo sillä hedelmäveitsellä ei kyllä tehnyt yhtään mitään, tulipahan hengailemaan kavereidensa kanssa..

Olin taas innovatiivinen noiden ympyrämuotojen kanssa, ja etsin keittiön kaapeista kaikenlaista sopivankokoista pyöreää jonka reunoja pitkin saisin helposti piirrettyä nätit pylpyrät, onni oli puolellani. Pääni ympärys on 57cm, ja huomasin pannunalusen olevan 58cm ympärysmitaltaan, joten se kävi hyvin tuohon sisäreunaan/ hatun pohjaan. (Joskaan en tule pitämään tuota päässäni, mutta hei, the thought counts!) Lierin ulkoreuna puolestaan hoitui valtavan värjäyskattilani kannella. ^^' Mietiskelin kaikenmaailman geometriapulmat taas ennenkuin päädyin etsimään muotteja, ja onneksi löytyi, sillä jos oltaisiin oltu animessa, niin päästäni olisi puffahtanut aikamoinen höyrymäärä matikkapulman äärellä..


Apulaiset!
Sain tuon kapistuksen päälystettyäkin, joka oli ehkä se haastavin osuus, mutta kyllä tuosta nyt ihan kelpuutettava tuli! Hattuun tulee vielä hieman härpäkkeitä, itseasiassa kiinnitin siihen juuri pari sulkaa, vielä pitäisi odottaa että massa-asiat kuivuvat jotta pääsen maalailemaan ne. Allaolevassa kuvassa alpakkaiseni esittelee teille hieman syksyn uusinta muotia. Toisinsanoen hattuni istuu paremmin otuksen päähän kuin omaani :'D Mukana myös hieman keskeneräiset rannekkeet.Myös peruukki saapui, ja pääsen muokkailemaan sitä aika reippaalla kädellä, sillä pituutta on tosiaan paljon, ja takaosasta paistaa hieman läpi, joten poikkinapsaistut kuidut pääsevät wefteiksi, jos siis hyvin käy enkä sössi mitään. En ole päässytkään kokeilemaan weftien ompelua ennen tätä, jännää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti