2012/01/22

Pakkasenpureman jälkimainingit

Näin viikon toipumisen jälkeen on hyvä kirjoitella coniraporttia. :D

Niinpä meni vuoden ensimmäinen coni, ja ihan hauskat fiilikset siitä jäi, vaikkakaan sää ei, kiitos vuodenajan, tosiaan ollut se suotuisin. Paleltua tuli tosin onneksi suurimmaksi osaksi vain matkat autolle, ja autolta pois, kun sillä taittuivat nuo matkat paikasta toiseen. Varoitan kuvattomuudesta, ei kummemmin photoshootattu tai mitään kun en saanut tuota toista immeistä innostumaan kameran toisella puolella pomppimisesta, enkä itsekään kovemmin kuvannut mitään.

Lähdimme Lahteen tapamme mukaan perjantaina, ettei lauantaina tulisi turhan kiirus. Perjantaipäivä menikin lähinnä siihen että pakkailtiin tavarat mukaan ja tein cossiin vielä muutaman pikkujutun. Onneksi tuona päivänä ei ollut koulua, joten minkäänlaista hätäilyä ja panikointia ei tarvinnut harrastaa, vaan sai tehdä asiat rauhassa. Tarkoituksenamme oli olla Lahden päässä joskus neljän aikoihin iltapäivällä, joten lähdimme matkaan, ajelimme eteenpäin puoli tuntia ... kunnes tajusin että VOI PRKL meidän rannekkeet! Oikeasti, se fiilis ja henkisen facepalmauksen määrä sen tajutessani oli ihan sanoinkuvaamaton. :D Jouduimme siis kääntymään takaisin hakemaan nuo unohtuneet pirulaiset kotoa, ja lisäaikaa tästä lenkistä tuli tunti. Onneksi kuitenkin tajusin sen ennen kuin oltiin Lahdessa asti, jos se olisi huomattu vasta coniaamuna niin olisi fiilikset ollut enemmän kuin tuskaiset.

Steins;Gate


Majoituttiin Kauppahotelli Grandissa, johon varattiin huone oikeastaan jo silloin kun omppuhotellihuoneita olisi ollut vielä jäljellä, mutta jotenkin se ei vaan inspannut, josta nyt jälkikäteen noista sotkuista lukiessa olen ihan iloinen. Toivotaan ettei conit enää varaa noita hotelleja kokonaan itselleen, jos muuten toimiva systeemi menee solmuun siitä. Ollaan kuitenkin tuossakin nimenomaisessa omenahotellissa sekä kahdessa muussa majoittauduttu, jolloin homma on toiminut nätisti, eikä ongelmia ole ollut.

Grandi puolestaan oli ihan mukava paikka, vaikkakin miinuksia tuo saa muutaman. Suurimpana juttuna se, että meidän huone oli ihan pirun kylmä. Patteri oli kyllä täysillä jne, mutta ikkunan tiivisteet vähän kusi, joten sieltä tuli viileää ilmaa sisään - esimerkiksi suihkusta tullessa tuli fiilis kun olisi hypännyt lumihankeen. Ja siis oikeasti, kuka fagotti on keksinyt ne henkarit joita ei saa irti tangosta, mutta joiden kannattelevan osan saa irti? Epäkäytännöllistä to the max, kun takkiakaan ei saa laitettua henkariin ilman että koko viritelmä tipahtaa sata kertaa alas. Tuskin ketään niiden henkarien pölliminen niin paljoa kiinnostaa. Noin muuten huone oli ihan viihtyisä, hotellin aamiainen makoisa, ja henkilökunta mukavan ystävällistä, joten yleiskuva jäi positiivisen puolelle.

Itse conista sitten. Lauantaina tulimme paikalle senverran myöhässä, ettei ihan ehditty avajaisiin, joten alkupäivä meni lähinnä hengaillessa ympäriinsä, ensimmäisenä ohjelmanumerona oli tarkoitus käydä katsomassa Pantsupaneeli, mutta koska se täyttyi tylysti ihan nenän edestä (aka jäljellä oli vaan hajapaikkoja), niin päädyttiin katsomaan luentoa  Gyaboo, teetä ja joskus musiikkiakin - katsaus musiikkianimeen, joka osoittautui oikein viihdyttäväksi ohjelmanumeroksi, josta jäi käteen muutama sarja jotka katsastaa joskus lähitulevaisuudessa. Erityisesti videoklipit eri sarjoista olivat hauskaa katsottavaa. Luennon jälkeen suuntasin kohti Susilavaa, jonka edessä oli tarkoitus tavata Desuconin Madoka-ryhmämme jäseniä ja höpötellä mm. mahdollisesta esityksestä. En olekaan tuosta vielä täällä blogin puolella maininnut, mutta Homuraa olisi siis tarkoitus tuolloin cossata. Höpöteltiin siinä nurkassa istuskellen vähän päälle tunti, jonka jälkeen erkanimme taas omille teillemme.

Homura on siis kuvassa toinen oikealta, jos joltain on tämä mennyt ohi.























Toisena ohjelmana jonka katsastimme oli tietenkin Hall Cosplayn lavaosuus, johon saimme kohtuullisen hyvät paikat viidennestä rivistä. Eipä tuosta ole sen kummempia sanomisia oikeastaan, hienoja pukuja oli, kuten kisoissa yleensäkin. Päivän viimeisenä ohjelmanumerona käytiin katsomassa vielä luento Taikatyttöjä, labratakkeja ja pingviinejä: animevuoden 2011 tarjonta cosplaylle, ja täytyy sanoa että ohjelmanumero oli odottamisen arvoinen. Asiansa osaavaa luennoitsijaa kuuntelee aina mielellään, etenkin hahmovalinnoista oli hauska kuulla mielipidettä, ja nuo anime-esimerkit onnistuivat tavoitteessaan "katsokaa lisää animea": aloin mm. vihdoin katsomaan sitä pingviinirumpua, joka on katsomisjonossa kököttänyt jo jonkin aikaa. Enkä toki myönnä löytäneeni siitä jo yhden hahmon cosplaylistoilleni köh. Ilta- ja yöohjelmasta en osaa sen kummemmin sanoa, ei tullut katsastettua tälläkään kertaa, vaikka olisi hieman ehkä kiinnostanut. Ehkä sitten joku kerta.

Sunnuntai lähti käyntiin sen huomaamisella, että Grandin yöpyjämäärä oli maagisesti lisääntynyt edellisen yön aikana, aamiaisella kun oli huomattavasti enemmän porukkaa kuin lauantaina, ja ehkä 90% porukasta olikin desuilijoita. Lähdettiin liikkeelle aika myöhään kaikenmaailman pakkaamishärdellin vuoksi, joten missattiin pieni osa luennosta Proppien 101, johon ensimmäisenä suuntasimme. Luennolta jäi muutamia uusia juttuja takataskuun proppien tekoa varten kun itse en ole pahemmin tuota puolta koskaan päässyt ihmettelemään. Into on kyllä kova, mutta cossaamillani hahmoilla ei vaan ole sattunut olemaan kummempia proppeja, johon tulee muutos tänä vuonna mm. niiden Sethin haarukoiden muodossa. Tekniikoista oli kivaa kuulla lisää, kun  esimerkiksi drybrushauksesta olen kuullut moneen otteeseen, mutta luennolla sain vihdoin varmuuden siihen, miten se käytännössä toimii. Myös yksi materiaali oli jäävinään mieleen, mutta toki onnistuin unohtamaan sen jo.. Pitäisi varmaan alkaa pitää koulumaisesti jonkinmoista vihkoa mukana coneissakin, jotta voisi kirjoitella ylös asioita jotka tahtoo muistaa/muuta mielenkiintoista, niin kaikki ei unohtuisi heti.

Luento jäi vähän lyhyemmäksi kuin sille varattu aika, joten ehdimme katsella Yöcosplaypajan mielikuvituksellisten pukujen näytöksen, josta tuli sellainen fiilis että tuotakin olisi kiva kokeilla joskus. :D Jos jaksaisi joku kerta pienen palan yöstään lohkaista psykedeeliselle puvunteolle, ja katsoa mitä siinä ajassa saa aikaan. Sunnuntain ohjelmissa oli monta sellaista, joihin osallistuminen olisi kiinnostanut, joista ehkä päällimmäinen oli Cosplayesityspaja, johon en kuitenkaan sitten päätynyt, koska syödäkin piti jossain välissä, ja Pokémonluento oli sen päällä, vaikkakaan ei sinnekään sitten edes päästy. Tuo cosplayesityspaja on kyllä ideana niin kiva, että voisi toivoa sen löytyvän vielä jostain tulevasta tapahtumasta. Itse kun tahtoisin joku päivä sitä kisassa tai näytöksessä pyörähtämistä päästä kokeilemaan, mutta pieni kammotus lavaa kohtaan hieman jarruttelee asiaa. Sinänsä esiintymisessä ei ole mitään niin kamalaa, olen vaan silläkin alueella aika kokematon ja sitä kautta hieman epävarma, joten harjoitus olisi vain hyväksi.

Viimeisenä varsinaisena ohjelmana kurkattiin vielä Cosplay-kisojen tuomarit, nuo lapsia syövät demonit -paneeli, joka oli simppelisti sanottuna hieno. Vähän samalla tavalla kuin tuossa esityspajakin, tämäkin oli ohjelmanumero joka hieman madalsi kynnystä lähteä joskus kisaan, koska ihmisiähän ne tuomaritkin on, eikä ne ehkä syökään ketään. Oli myös kivaa kuulla tuomaroinnista yleensäkin, ja vähän kurkkia sinne tuomarointiverhon taakse, koska eihän nuo asiat tuomarointiin liittyen ymmärrettävästi kamalan selviä ole, kun en kisaajankaan roolissa koskaan ole ollut. Myös yleisön aktiivisuus oli ihailtavaa, sillä sehän paneelien idea onkin, että yleisökin pääsee osallistumaan keskusteluun, ja elävöittäähän se ohjelmaa, kun myös muut ovat äänessä kuin varsinaiset puhujat.

Viimeisenä juttuna olivat tietenkin vielä Päättäjäiset joissa tuli taas vähän lisäkipinää uusien juttujen kokeilemiseen, hhahah, huomaan taas olevani harvinaisen innostunut kaikesta. :'D Tarkoitan siis tässä sitä, kun nuo ulkomaisten conien edustajat kävivät mainostamassa tapahtumiaan lavalla. Ollaan suunniteltu jo jonkinaikaa sitä, että olisi hauskaa käydä muidenkin maiden coneissa kuin vain Suomen, ja saavutettavuutensa vuoksi tuo Ruotsi on ymmärrettävästi kärjessä siinä. Pääsisipä tekemään siellä jotain muutakin kuin hillumaan risteilyturistina Tukholmassa, jota en tosin ole tehnyt kuin sen kaksi kertaa, mutta se riitti jo puuduttamaan. Kun ei tuo Tukholman keskusta nyt noin pääpiirteissään niin kovin kummoisempi ole kuin Helsinkikään, vaikkakin hienoja paikkoja/nähtävyyksiä sieltä kyllä löytyy, sitä ei käy kieltäminen.  Mutta se siitä, katsotaan milloin suunnitelmat toteutuvat.

Raaargh kääntynyt hiha + maksimaalinen kuvanlaatu

Vielä noin yleisesti conista ja cosplaysta, itse cossasin siis suurimman osan conista Code Geassin C.C'tä, joka oli pukuna ihan mukava päällä, jos ei lasketa kenkiä, joissa päkiän alla ei ollut minkäänlaista platformia, joka korkean koron kanssa teki niistä hippasen epämukavat jalassa. Ja vähän oma numeronsa oli myös peruukki, jossa ei ollut muuten mitään vikaa, ennenkuin lauantai-iltana matkalla hotellille päätä alkoi jomotella hieman, ja huomasinkin että peruukin etureuna oli painanut hiusrajaan sellaisen kauniin punaisen railon, joka ihan for realz näytti aika skeeriltä.. Sen häviämiseenkin meni se muutama päivä. En kyllä ole varma miten se edes pääsi muodostumaan, sillä peruukki ei ollut mitenkään erityisen kireällä tai muutakaan, varmaan se vaan johtui siitä etummaisen nauhan ohuudesta. Noin yleisesti puvusta ja sen tekoprosessista voisin kirjoitella vaikka oman postauksensa, sillä tuossa oli muutamiakin asioita joita kokeilin ensimmäistä kertaa.

C.C'n lisäksi mukana oli rennompi puku, eli Haruhi Suzumiya leffasta The disappearance of Haruhi Suzumiya ( !). Puku oli tosin hieman puutteellinen, sillä minulla ei ollut cossiin takkia, mutta tarkoituksena olikin vaan lähinnä päästä vaihtamaan mukavammat vaatteet päälle, ja tuo kauluspaita + vekkihame oli ihan varteenotettava vaihtoehto. Ja kyllä aika moni ehti kuvaakin pyytämään siinä lyhyehkössä ajassa mitä tuossa puvussa paikalla pyörin. Itselläni ei tosin nyt tähän hätään ole kuvia puvusta, mutta ehkä niitäkin seuraa vielä, ehkä sitten kun olen sen takinkin saanut tuohon tehtyä. Raidasin nimittäin lauantaina syöntireissulla Lahden UFFin jossa oli euron päivät, ja hamstrasin sieltä pari jakkua, joita pitää vain hieman muokata istuvammiksi ja lyhyemmiksi.

Seuraavaa conia odotellessa, näillä näkymin se on Chibicon 25.2. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti