2011/04/23

Pizzas 'n' horos

Nyt kun vuosi on alkanut kunnolla ja conikausi lähestyy uhkaavasti, olisi pikkuhiljaa aika vähän lyödä lukkoonkin niitä pukuja ja hahmoja, mitä aikoo tehdä. Mutta itseni tuntien voin sanoa että kaikki taas varmasti muuttuu johonkin suuntaan jossakin vaiheessa, joten mikään absoluuttinen totuus ei ole tämänkään viestin pointti, valotetaanpas vain sitä, millaiset suunnitelmat tällä hetkellä ovat, ja millaisia hahmoja cossikansioideni kätköistä löytyy. Tässä ei tietenkään ole kaikki, vaan vain sellaiset puvut jotka todennäköisimmin teenkin vielä joskus/lähiaikoina.

Olen viimeaikoina muutenkin katsonut kohtuullisen paljon animea, joka ei ole aina ihan itsestäänselvyys kaltaiselleni keskittymiskyvyttömälle ketulle, ja sen kenkkuakin kenkummalle nettiyhteydelle ( ihanin mokkula, rakastan sut kohta kappaleiksi ja ikkunasta pihalle..). Niistä sarjoista joita nyt olen saanut katsottua/katson tällä hetkellä on löytynyt varsin monta hahmoa joiden cossaaminen joskus kiinnostaisi, mutta ajankohdasta en ole varma. Olen kyllä animesarjojen kanssa varsinainen hamsteri, aloittelen aina miljoonaa eri sarjaa ja jos anime ei jostain syystä ihan heti sytytä niin se tippuu mielestäni, ja aloitan uusia kun en muista/jaksa katsoa kesken olevia. Sitten taas jossain vaiheessa törmätessäni uudestaan kesken olevaan sarjaan koen ahaa-elämyksen ja jatkan sen katsomista. Varsinainen noidankehä.

Mutta takaisin siihen postauksen pointtiin, eli katsaus To-do -kansioiden kätköihin alkakoon!


Serah Farron (Final Fantasy XIII)

Serah on se, joka ainakin vielä vuoden alussa oli tämän vuoden kohtuullisen varma nakki, ja jonka teossa olenkin päässyt jo aika hyvään vauhtiin, mutta tällä hetkellä projekti on vähän jäissä muutamastakin syystä. Vielä pitäisi materiaaleihin hankkia hamekangas ja kengät sekä pari pikkujuttua. Paita kun on jo lähes valmis, liivikin valmistumaanpäin, ja peruukki odottelee käyttäjäänsä jne. Todennäköisin tähtäyskohde olisi Desucon, johon näköjään jonkinlainen FF-ryhmä on kerääntymässä, mutta saa nyt nähdä saanko valmiiksi/haluanko tehdä tämän sinne, kun jotenkin motivaatio pukua kohtaan on aika matalalla tällä hetkellä.



Lenalee Lee (D.Gray-man)

Seuraavana luokassamme 'lähes valmiit' on Lenalee kolmosuniformussaan. Oikeastaan vain takki on vielä kesken, kengät, hame ja peruukki ovat jo valmiina odottelemassa käyttöä. Takistakin oikeastaan puuttuu enää vaan muutama koristenauha, tuo rose cross -lätkä ja napit. Ehkä ärsytti, kun sain hirveän intopuuskan alkaa tekemään tätä taas, vain huomatakseni että se punainen nauha jota koristeluun käytän on aikalailla finito, ja sitä pitäisi hankkia lisää. Mutta nyt on lisätarvikkeet hankittu, ja näpertely jatkukoon! Jotenkin tekisi hirveästi mieli tehdä tälle vuodelle myös se ykkösuniformu, koska mustavalkoinen, kiva design, ja pitkät hiukset, mutta saa nyt nähdä jos rahat ja aika riittävät.



Aerith (Final Fantasy VII)

Aloin pelaamaan FF seiskaa vähän aikaa sitten ja koukkuunnuin. Olin kyllä stalkannut kun sitä pelataan, ja nähnyt kuvia, hypetystä ja spoilereita ympäri nettiä, mutta itse sain näppini tähän vasta nyt. Mistä olenkaan jäänyt paitsi! Mutta pelihypetys sikseen, ainakin tällä erää. Aerith/Aeris valloittaa asenteellaan ja aurinkoisuudellaan, hän on ihanan positiivinen ja huoleton hahmo, joka on kuitenkin kokenut monenlaista ja osaa suhtautua asioihin ja mahdolliseen vaaraan rauhallisesti. Tuo pukukin on kivannäköinen ja kohtuullisen yksinkertainen toteutettava noin ompelun puolelta, vaikkakin proppiosastolla kukkakori ja tuo tikku kilpailevat keskenään. Tosin kukkakorijuttua varten osaset voisi vaan ostaa nopsasti kaupasta, joten luultavimmin tuon tikunkin teen. Itseasiassa ihan aluksi kun peliin tutustuin, ajattelin Tifan olevan se lemppari ja sellainen hahmo jota voisi joskus cossatakin, mutta ajan myötä hahmo alkoi vähän ärsyttää ja tuntua liian kaksiulotteiselta (tissejä lukuunottamatta), ja näin Aerith-innostus pääsi suurempaan mittaan. Olen mietiskellyt, että jos en sitä Serahia tee Desuconiin, niin Aerith voisi olla toinen vaihtoehto, jolla pääsisi sitten lurkkimaan siihen FF-ryhmäänkin. :D


Lacus Clyne (Gundam Seed, GS Destiny)


Suhtkoht uutena tulokkaana listalta löytyy Lacus. Peruukkihan tähän löytyisi jo, eikä puku noin pääpiirteissään kovin monimutkainen ole, joten tämän toteutuminenkin on ihan todennäköistä ainakin jossain vaiheessa! Lacus on ihanan positiivinen ja asenteeltaan ja periaatteiltaan sydämellisen tuntuinen hahmo, joten oma samaistumiseni ja hänen ihannointinsa ei ole kovin yllättävää. Olen katsonut SIEMENtä nyt sen 25 jaksoa, ja stalkannut vähän kuvia Destinyn puolelta, ja tykästyin myös siihen Lacuksen (asd miten toi taivutetaan) commander-asuun tms, joten sekin olisi mahdollinen, kunhan ensin saan itse sarjan katsottua, koska ennen sitä sarjan ja hahmon tuntemista en cossaa yhtään mitään. Tosin olen pariinkin otteeseen harkinnut tekeväni poikkeuksen tämän kohdalla, koska ainakin SEED tuntuu vähän kuivakalta katsottavalta, kaikkien niiden taistelukohtauksien kanssa. Ei sillä, taisteluräiskimiskohdissa ei yleisesti ole mitään vikaa, mutta jotenkin ne tässä sarjassa on vaan toteutettu tavalla joka ei erityisemmin viihdytä ainakaan itseäni niin suuresti että kummempia elämyksiä niitä katsomalla saisin. Yksinkertaisemmin/kärjistetymmin sanottuna "kettu mitä shaibaa mutta pakko katsoa koska cosplay", eiku.


C.C (Code Geass), koska sehän ei toki tullut kuvasta ilmi.

C.C on yksi niistä hahmoista jonka cosplayaamista olen suunnitellut jo kauan, jos ja kun se tapahtuu, on puku luultavimmin tuo R2-versio, koska se vain miellyttää silmääni + sopii toteutettavakseni vaikeusasteeltaan. Ja muunneltavaksihan tämän puvun voisi tehdä tekemällä sen valkoisen aluspaidan ja cheese-kunin vielä kaveriksi, jolloin ei ainakaan pelkoa kummemmasta paahtumisesta olisi. Oiva kesäcossi siis! Ja saisi syödä pizzaa hyvällä tekosyyllä, hhahah. C.C:n hahmo on itsessään muutenkin kiinnostava, ja Euphemian rinnalla lempparihahmoa Code Geassista nimetessä. Lisäliikuntaan tämä toki inspaa kun aika timmissä kunnossahan tuo on vaikka kurveja löytyykin, ja reidet ja takapuoli vilkkuu noiden lärpäkkeiden lomasta ihan kiitettävästi. Mutta onneksi lähtötilanne ei ole ihan toivoton ja operaatio "kiinteytyminen" on jo käynnissä.




Seth Nightroad (Trinity Blood)

 Sarjassamme sitten kun olen rikas ja hermot riittää näpertelyyn. Seth houkuttelee tosi kovasti, vaikkakin tuo työmäärä puvun kanssa tulee varmasti olemaan aika kohtalainen, mutta eihän sitä cossia yleensäkään tarvitse parissa päivässä pieraista kasaan. Seth on lempihahmoni Trinity Bloodista, ja tuo asu vain yksinkertaisesti hivelee silmiäni niin värimaailmansa kuin koristeellisuutensakin puolesta. Olen jo mietiskellyt materiaalivalintoja ja tekotapoja tätä varten, joten mahdollista on, että tämäkin tullaan vielä näkemään. Mitään aikarajaa en kyllä tähän kohtaan laita, koska kun tämän projektin kimppuun hyökkään, niin haluan myös tehdä sen kunnolla, eikä sitä koskaan tiedä montako yritystä onnistuminen vaatii. Puvusta kun kuitenkin löytyy monta itselleni ihan uutta juttua. Plussana myös tähän lisäksi tekisin ne Sethin pikku haarukat, jotka olisi ekat kunnolliset propit ikinä! Alkaa kyllä kutkuttamaan tämän aloittaminen jo, aaa. Jotenkin itseeni on iskenyt sellainen proppihimo, haluaisin ihan hirveästi tehdä jotain jännää millä huitoa! Se että saa jotain käsiinsä kun tuntuu helpottavan poseeraamistakin jonkinverran, ja minunlaiselleni "yhyy miten päin tässä nyt olisi" -poseeraajalle se olisi ihan hyvä juttu.



Nakiami (Bounen no Xamdou / Xam'd of The Lost Memories)

Nakiami on hahmona jotain mitä ihannoin ja mistä pidän; se toisista huolta pitävä sydämellinen otus, jolta löytyy kuitenkin asennetta muuhunkin kuin rakastamiseen ja hyväntekemiseen. Voisin aloittaa tämän tekemisen heti, kun keksin että miten toteutan tuon vyötäröhökötyksen, joka on jo tuottanut mietintätuokion jos toisenkin, loput puvusta kun on kuitenkin kohtuullisen yksinkertaista. Ensinnäkin se näkyvien saumojen puute tuottaa hieman mietintää, sillä kyllä, jos jotain ompelee, siihen tulee saumatkin. Eksoottisin ja älyvapain tapa toteuttaa tuo saumattomasti olisi toki muotoilla se päälleen conipäivän aluksi ilmakuivuvasta massasta tms, eipä jäisi saumoja! Saumattomuuden lisäksi tuosta vaatekappaleesta löytyy myös se suurempi haaste nimeltä korsetin tekeminen, joka sekin on itselleni ihan uusi juttu. Toki tuon voisi feikata myös pukemalla korsetin sen alle tekemään tuon muodon, ja tekemällä tuosta itse puvunosasta vain kangaslärpäkkeen jonka vetäisi siihen päälle. Mietintää on siis harjoitettava vielä.


Togame (Katanagatari)
Togamen nähdessäni ensimmäinen reaktio oli sen huomaaminen miten gagalicious hahmo on vaatetukseltaan kaikessa epäsymmetrisyydessään, ja hiustyyliltään myös (sekä noiden pidempien että lyhyempien hiusten kanssa!). :D Jo puku yksinään on niin hauskan omaperäinen ja värikäs, että cosplayfiilis nousee jo sitä katsoessa, mutta kun tähän vielä lisää hahmon persoonan, joka myöskin on hauskan omaperäinen ja särmä, iskee "tämän teen joskus" -fiilis aika täysillä. Katanagatari on sarjana muutenkin jotain virkistävän erilaista, sen graafinen ilme ja juonenkulku natsasivat aivan mahtavasti omaan makuuni. Ajankohdasta en vielä tiedä, katsotaan sitten kun olen saanut nämä tulossa ja menossa olevat pukuprojektit valmistumaanpäin.


Nia Teppelin (Tengen Toppa Gurren Lagann)

Katsoin Gurren-Laganin tuossa jonkinaikaa sitten (!), ja ihastuin kyllä ihan yleisesti koko sarjaan, mutta se eniten cosplayhermoja kutkuttava tapaus oli kuitenkin Nia. Neidin luonteessa on jotenkin niin sopivassa suhteessa sellaista pientä sinisilmäisyyttä, avoimuutta, höpsöyttä ja iloisuutta, ettei vain voi olla pitämättäkään. Tuo kuvan pukukin on niin kiva ettei tarvinnut kahta kertaa miettiä että lisäänkö vai enkö sen listalleni, ja se on onnistunut kiilailemaan itseään aika kärkipäähän tässä toteutusjärjestyksessä; aloitettukin on jo, joten on paljon mahdollista että tänä tulevana kesänä pompin jossain conissa Nian roolissa. Vielä kun voisi vääntää omaa moe-mittariaan vähän suuremmalle asteelle.



Youko (Inukami!)

Youko on taas niitä hahmoja joiden cossaamista olen suunnitellut jo tovin jos toisenkin, siitä asti kun Inukamin sain katsottua on ajatus kihelmöinyt takaraivossa. Inukami on kyllä sarjana ihan mahtava, kaikkine shukucheineen ja norsusensuureineen, niin sen huumorin kuin varsinaisemman juonenkin puolelta, Youko taas on hahmona yksinkertaisesti sanottuna mahtis, ja mukavan luonteikas tapaus. Tämä olisi aika nopea ja helppo cossi, joten todennäköisesti sen johonkin väliin teen, ehkä vielä tälle vuodelle, ken tietää. Cosplaykannalta jännin juttu hahmossa on varmaankin nuo punaiset silmät, jotka suorastaan huutavat että käytä piilolinssejä. Tuo piilolinssien kanssa pelleily kun vähän karmaisee minua, sillä en moisia ole koskaan käyttänyt, enkä muutenkaan kamalasti välitä silmieni sörkkimisestä. Mutta kerta se on ensimmäinenkin, toivon mukaan saan ne kunnialla silmiini, eivätkä ne häviä minnekään luomen alle ja aivokätköihin ikiajoiksi.


Horo (Spice and Wolf)
Horon olen oikeastaan tehnytkin jo kerran, hyvin kämäisesti, joten haluan ehdottomasti ottaa uusinnan ja tehdä paremman version! Etenkin se vanha peruukki on yksi fiasko, mahdottoman harva takaa, ei millään pysynyt suoraa muistuttavanakaan ja superhelposti takussa = taattua suomilaatua, eikä värikään ihan natsannut. Hahmo on kuitenkin ihan mahdottoman kiva, ja tässä pääsisivät myös uusiokäyttöön ne Youko-cossiin suunnitellut punaiset piilarit, joka olisi ihan jes, kun eivät ne piilaritkaan ihan ilmaisia ole.



Kureha Touka (Shining tears x wind)
Kureha on yksi niistä hahmoista joka piti vain nähdä kerran, ja instant nam --> cossikansion osion 'ehkä' asukiksi. En ole katsonut animea kovin montaa jaksoa, ja peliin (Shining wind) en ole näppejäni saanut, ja tuskin saankaan ellei jotain maagista tietä nurkkaan ilmesty japsipelejä pyörittävä PS2 ja allekirjoittaneelle taitoa tajutakin siitä jotakin. Mutta tuo puku on vaan kaikessa fenixmäisyydessään hauska, ja siihen kuuluu parimetrinen jouskari! En tiedä miksi, mutta jostain aikojen alusta olen vetäissyt tämän selittämättömän obsession jouskareihin, vaikken ole vielä toteuttanut ainuttakaan pukua jossa sellainen olisi. Sitten kun saan sarjan katsottua, niin puvun tekeminen on hyvinkin mahdollista.

Ja nyt on taas hyvä hypätä takaisin pelaamisen ja askartelun pariin. :D Tänään kun tuli shoppailtua vähän lisää askartelutarvikkeita (mm. softista ja akryylimaaleja), joista toivonmukaan vielä näiden parin vapaapäivän aikana syntyy jotain pientä järkevää. Näin jälkiviisautena tajusin kyllä, että olisi pitänyt käydä kangaskaupassakin, koska kutkuttaisi ihan laittoman paljon aloittaa yhden puvun säätäminen nyt kun siihen olisi hyvin aikaakin, ja toista pukua taas en voi jatkaa ennenkuin saan siihen vetoketjun hankittua. Tietenkin kaupat on seuraavan kerran auki vasta tiistaina, jolloin tietenkin myös tämä lomailu loppuu. ´^` Mutta no can do.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti