2011/03/28

A bunch of pissed off freaks with infinite mad skills

Heipsans taas, on jäänyt tämä raapustelu vähemmälle kun ei ole pahemmin päiviteltävääkään ollut. Tosin luvassa on piakkoinkin hieman pidempi To do -postaus, jota olen kasaillut pikkuhiljaa. Täytyy kyllä tähän väliin todeta, että kummaksun sitä monesti nähtyä tapaa pyydellä anteeksi lukijoiltaan sitä, ettei ole vähään aikaan kirjoittanut, ja esittää litania syitä sille, sillä en näe mitään velvoitetta sille että bloggaajan pitäisi kirjoittaa tietyin väliajoin pitääkseen lukijat tyytyväisinä. Tai siis ei siinä mitään jos tahtoo selittää, mutta en näe kirjoittamiselle ja selittelylle mitään velvoitetta. Oma blogi, omat tekstit, omat asiat, jos ei ole asiaa niin turhaa kirjoitella ympäripyöreää liibalaabaa vaan blogin täytteeksi, ja jos ei ole aikaa kirjoitella niin sitten ei ole. Tosin aikamoista liibalaabaahan tämäkin blogi on täynnä, mutta kirjoittelenpa silti! Modailin tätä blogin ulkoasuakin pienesti kun vanha malli alkoi tylsistyttää, ei tämä kyllä kamalasti muuttunut mutta kai tämä nyt vähän paremmalta näyttää.

Projekteja on tällä hetkellä muutama käynnissä, ja valmistumaanpäin, esimerkiksi tuo Lenalee-cossi alkaa olla aikalailla finaalissa, nyt kun sen päätin loppuun asti tehdä. Kun tosiaan feilasin sen takin kanssa vähän ja vähän lisää, koska -insert le tekosyyt tähän-, ja niinpä kyseinen kangaskasa lensi laatikkoon, josta sen välillä olen kaivannut jatkamisaikeiden kanssa lähinnä vaan todetakseni että fail x 50, alkaen kangasvalinnasta. Vihaan pitkähihaisia ompeluksia, etenkin jos niiden pitäisi istuakin. Otin kuitenkin itseäni niskasta kiinni ja tartuin toimeen, jonka ansiosta se kyllä näyttää nyt ihan siedettävältä, vaikkei mitenkään kaunis kyllä ole vieläkään, mutta ehkä voin elää sen tosiasian kanssa, tai tehdä uuden sitten kun hermot riittää. Nyt tuosta takista siis puuttuu vielä suurin osa yksityiskohdista + kaulus ja vyö, mutta ne eivät onneksi ole itselleni ihan niin kova luu kuin tuo perusrakenne. :D Mutta tämä oli ihan opettavainen kokemus, ja seuraavalla kerralla on kaavat ja kikat valmiina! Takin viimeistelyn lisäksi pitää näyttää vielä peruukille vähän saksia ja lakkaa, ja vuodattaa ne innocence -renkaat nilkkojen ympärille, ja voilá, valmista.


herpderp ja likainen peili


Cosplayn ulkopuolelta, muttei täysin siihen liittymättä taas, viime maanantaista lähtien olen käynyt päivittäin käsityöpajalla, joka on siis se tämänhetkinen "päähommani" ja työmarkkinatuen suova aktiviteetti. Sen lisäksi että pajailun ajalta saa ihan kylmää rahaa, hyötyy siitä myös sillä tavalla että oppii uusia tekniikoita käsitöiden saralla, joka on toki aina oikein tervetullutta. Esimerkiksi viime viikko meni huovutuksen parissa, joka oli itselleni ihan uusi juttu, kun edes peruskoulussa ei sitä koskaan harrastettu, enkä itseksenikään ole koskaan kokeillut. Sen lisäksi myös pajalta löytyvät teollisuusompelukoneet ja saumurit saattavat jossain vaiheessa saada muutakin tekemistä kuin pajan hommat.. Nimimerkillä "voi rakas ompelukoneeni, miksi et suostu edes tikkaamaan siistejä napinläpiä". Oikeastaan ohjaaja sanoi viimeviikolla että pajalla on ylimääräisiä koneita muutama, joita he 20 euron hintaan myyvät pois jossain vaiheessa, joten jos vaan ehdin niin paljon mahdollista että sieltä nappaan uuden ompelukoneenkin itselleni.
Plussana myös se, että aamulla ajoissa herääminen ja liikkeellelähteminen tuo päivärytmiä, ja olo on paljon pirteämpi kun oikeasti tekeekin jotain eikä vaan dataa ja laiskottele. Pajapäivän jälkeen jaksaa jatkaa cossejakin paremmin kun ei ole vaan lusmunnut koko aamua ja päivää. On myös kivaa vaihteeksi nähdä ihmisiä ja päästä sosialisoimaan sen sijaan että istuisi vain kotona tietokoneen kaverina, joka on loppujenlopuksi aika tylsää.

Niin ja psst, tuo postauksen otsikko on kotoisin Machinae Supremacyn biisistä Force Feedback !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti