2010/11/24

Put me in your web, spidey!

Tämä bloggaaminen tuntuu jotenkin vaikealta, kun en ole päässyt tähän täysin vielä sisälle, enkä ole uskaltanut tätä missään vielä edes linkitellä ja mainostella, jotta saisin "rauhassa harjoitella" tai jotain, hhahah. :D Oma kirjoitustyyli ja kaikki muut olennaiset seikat tuntuvat vaan jotenkin niin hassuilta leväytettäväksi jonkun toisen nenän eteen. Ehkä tämä postaustahti tästä lähtee pikkuhiljaa nousuunpäin.

Näin alkuihmettelyn jälkeen voisin siirtyä sellaiseen asiaan mikä on itseäni mietityttänyt, aika aloitteleva harrastaja kun cosplayn suhteen olen. Nimittäin se verkostoutuminen toisten harrastajien kanssa. Toisinaan tuntuu että Suomen cosplayskenessä aika suuri osa tuntee tai tietää toisensa, ja itse en tunne oikein ketään, kun omasta kaveripiiristäkään ei pahemmin cosplayaajia löydy. Tässä tapauksessa ainakin itselleni jonkinmoiseksi pelastukseksi ja toivonkipinäksi onkin nyt päässyt muodostumaan Pääkaupunkiseudun cosplayharrastajien miitit, joissa pääsee tapaamaan muita lähiseudun harrastajia ja verkostoitumaan, sekä keskustelemaan cosplayaiheisista asioista. (Ja syömään herkkuja mitä kuka milloinkin on leiponut ;D) Tähän mennessä miittejä on ollut vasta kaksi, mutta pikkujoulumiittiä odotellessa!
Pienen jännityksen ja ujoiluni vuoksi olin ensimmäisellä, sekä hieman toisellakin, kerralla hieman hermostunut ja kökötin hiljaa paikallani kuunnellen ja hihitellen vain muiden juttuja. Olen hyvin nolostunut siitä miten toisinaan änkytän ja puhun liian nopeasti kun pitäisi puhua isommalle määrälle ihmisiä, kun he päät enemmän tai vähemmän kääntyneinä suuntaani kuuntelevat. Pyydän anteeksi, jos jännittämiseni on saanut minut vaikuttamaan epäkohteliaalta. Mutta kaikessahan se alku on vähän jännä, ja uusiin ihmisiin tutustuminen vaatii aikansa. Kaikki kuitenkin ovat hyvin mukavan oloisia, ja ilmapiiri on kiva, joten periaatteessahan syytä jännittämiseen ei olisi. :)Osana jännittämiseen voisin heittää taas sen, etten ole cosplayta kamalan kauaa harrastanut, ja siitä johtuu toisinaan esillepomppaava ajatus siitä, että olen vähän n00b enkä tiedä mistään mitään, kun taas toiset ovat tehneet jo kasan hienoja pukuja. Tämä ajatustapa tosin on aika no-no, kaikkihan joskus ovat aloittaneet jne, mutta kokeneempien ja osaksi jo toisensa tietävien cossaajien joukossa tulee välillä väistämättäkin sellainen olo että olen auttamatta muita huonompi nyyppä.
Olen anikissakin aika hiljainen, johtuen syystä x tai y, tai vain siitä, että usein olen kokenut sen isoksi ja pelottavaksi paikaksi jossa joku saattaa puraista peukalosta jos kirjoitan jotain höpsöä.

Verkostoitumiseen palatakseni, yksi ehdottoman hienoista ideoista on cosplay.fi. Olisi hienoa jos olisi tuollainen kunnollinen paikka jossa suomalaiset cosplayharrastajat voisivat kerääntyä höpisemään, iloitsemaan ja ragettamaan cosplayn ihanuutta ja kamaluutta, ja jakaa vinkkejä ja linkkejä yhteiseen harrastukseen liittyen. Suomalaiset harrastajat kun ovat levittäytyneet vähän ympäri internettiä, anikista löytyy keskustelua, deviantARTissa ja cosplay.comissa on kuvia jne. On varsin vaikea löytää havumaamme kanssaharrastajia jos ei harrasta totaalista stalkkaamista ja salapoliisityötä, joten kaikkien eri toimintojen tuominen yhden katon (tai nettiosoitteen) alle helpottaisi elämää taas hieman, ja auttaisi yhtenäistämään suomen skeneä. Olinkin sunnuntaina stalkkailemassa irkkikokousta asiaan liittyen, ja näyttää siltä että cosplay.fi on askel askeleelta lähempänä toteutumista, iso hurraahuuto ja kiitokset niille joille kiitokset kuuluvat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti