2012/06/22

Hypetystä Hyvinkäällä

Seuraava päivä, seuraava tapahtumaraportti. Tosin meni jo pitkälti perjantain puolelle, mutta anygays. Desusta viikko eteenpäin, lauantaina 16.6 Hyvinkäällä sai ensiesiintymisensä kaupungin ensimmäinen con: HypeCon! Mietiskelin vähän josko tuonne lähtisi vai ei, mutta loppujenlopuksi meillä oli Hyvinkäälle asiaa muutenkin samaisena päivänä, joten pitihän se tapahtumakin siinä samassa katsastaa.

Päätin perjantaina että hei, teenpä jonkun vähän keveämmän ja kesäisemmän cossin, ja päädyin Megurine Lukan Just be Friends -videon valkeaan mekkoasuun, joka on houkutellut minua jo jonkinaikaa. Budjetti oli aika pieni, ja päätin etsiä kankaan kirpputorilta/kierrätyskeskuksesta. Jälkimmäisessä sitten tärppäsi valkean paksuhkon verhon muodossa.

Leipä on oleellinen osa tekovaihetta!
Laskeutuu vähän pöhkösti ilman alushamettaMekko toteutui melko nopeasti, ja kaavat lensivät aikalailla omasta päästä. Varsinaista kaavaa käytin oikeastaan vain helmaa varten, johon sopi kellohameen malli, yläosa puolestaan koostuu erikokoisista suorakulmion mallisista kappaleista. Ei tuo ole ehkä parhaiten tehty vaatekappale ikinä, mutta minulle se kelpaa vallan hyvin näin cosplaykäytössä. Kukkaseppelettä puolestaan väsäsin yön puolella, ja siitä suurin osa koostuu joskus aikoja sitten ostamistani tekokukkaoksista, jotka tulivat nyt uhratuiksi cosplayn alttarilla. Noiden lisäksi ostin kirpputorilta pienen pussin irtokukkasia, sekä kaksi tuollaista tekokukkakimppua, joista nyhdin lehtiä peittämään tuon pohjana toimineen rautalangan.
 
Tapahtumapaikalla vaihdoin cosplaypuvun päälleni vessassa, jossa mm. joku söpö tyttö ihmetteli sitä, miksen osallistu cosplaynäytökseen. Muutenkin fiilis paikalla oli jotenkin vapautuneempi kuin isoissa tapahtumissa, ja ihmiset tuntuivat uskaltavan puhua toisilleen vapaammin. Minultakin mm. tultiin kysymään hiusvinkkejä, ja niiskuneidin selvityssuihke sai taas luonnollisesti mainosaikaa. :D

Kaupungintalon sisäpylväisiin oltiin myöskin kiinnitelty tuollaisia Homestuck - hahmojen pärstäkuvia maustettuna jollain heidän tunnetuista "repliikeistään", jos sen noin nyt voisi ilmaista. Nuo Roxy, Terezi ja Vriska löytyivät ilman kummempaa etsintää, tiedä häntä oliko noita ripoteltu enemmänkin ympäriinsä.

Tapahtuman ohjelma oli hyvin pienimuotoista, ja suurimman osuuden olivat napanneet Warhammer -asiat, jotka eivät kiinnosta itseäni suuremmin. Katsoimme kuitenkin cosplaynäytöksen, josta tuli jokseenkin nostalgiset fiilikset. Osanottajakanta kun tuntui olevan hyvin ensikertalaispainotteista ja nuorempaa kuin nykyään tuntuu kisoissa ynnä muissa olevan, ja näytösmuotoisuus olikin varmasti kiva tapa päästä kokeilemaan lavallaoloa ilman turhia paineita.

Olihan tuo ihan mukava pikkutapahtuma, jossa jaksoi kyllä hengailla hetken, mutta me päädyimme lähtemään eteenpäin melko pian näytöksen jälkeen. Yksi mielenkiintoinen luento, Cosplayn sietämätön keveys, olisi kyllä ollut vielä myöhemmin päivästä, mutta tuohon oli useampi tunti aikaa, joten emme jääneet odottelemaan. Tekemistä ei vain yksinkertaisesti ollut niin paljoa, että paikalla olisi jaksanut olla kauempaa.

Uskon kuitenkin, että jos tapahtumaa järjestetään useamman kerran, sekin kehittyy, ja esimerkiksi lisää mielenkiintoista ohjelmaa saadaan ohjelmistoon myös warhammerista vähemmän piittaaville yksilöille. Myös tapahtuman mainostukseen laitettava panostus oli senverran pientä, että siinäkin riittää hieman petrattavaa tuleville vuosille. Kaupungintalo oli kuitenkin varsin mukava paikka tälläiselle pienemmälle tapahtumalle, ja sen sijainti Hyvinkään keskustassa lähellä kauppoja ja ruokapaikkoja on varsin ideaali.

Ennen kotimatkaa päätimme käydä vielä ottamassa vähän kuvia erään järven äärellä. Paikka oli tosi nättiä luontoa, oli peltoa, järveä, niittyä, metsää.. Juuri sellaista perus Suomi-maisemaa mitä kaikenmaailman luontolehdet ja suomileffat ovat täynnä. Itse rakastan tällaisia maisemia, ja oikeastaan melkein kaikenlaisia luonnonkauniita paikkoja joihin ihminen ei ole kajonnut liiaksi. Mutta se siitä, pointti oli se, että otimme kuvia. Täytyy kyllä sanoa että ei mennyt ihan putkeen sen suhteen, sillä käyttökelpoista kuvamateriaalia ei juurikaan syntynyt. Mutta otetaan se harjoituksen kannalta, ainakin oli kivaa, ja jo maisemat tekivät reissusta tekemisen arvoisen. Vaikka kunnollista kuvamateriaalia ei syntynytkään, lätkäistään tähän näitä voi-niin-fiksuja kuvia.


   Puhuinko jotain niistä ilmeistä? Minun pitäisi cossata varmaan aina jotain tälmänsuuntaisen ilmeskaalan omaavia hahmoja, sillä se oma "naama peruslukemilla" tuntuu menevän aina enemmänkin vittuntuneen näköiseksi möllötykseksi, tai sitten naamani näyttää viiskertaa leveämmältä, ilme on retardi, tai ties mitä ihanaa ja epäedustavaa. Tämä ilme-asia onkin se osuus jossa omat kuvani feilaavat lähes aina, ja toisinaan käyn jo epätoivoiseksi sen kanssa, että pystyykö tällaisella naamalla varustetusta yksilöstä edes saamaan kunnollisia kuvia. :D Ehkä vielä joku kaunis päivä, ja silloin juhlitaan.

Käteni näyttää kanankoivelta ja lentsikka tissivaossa.
Mitä.
Seuraava tapahtuma johon suuntaan nokkani on Kuopion Animecon, jonka cosseista ei ole satavarmuuta, mutta todennäköisesti ainakin tuo Aradia pääsee vihdoin ulkoilemaan siellä. Tähän loppuun vielä..

~*~*~ Kivaa juhannusta teille kaikille! ~*~*~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti