2012/07/02

Testing testing

Hiphei jälleen! Näin yön edetessä iski tylsyys, eikä vielä nukutakaan, joten mikäpä parempi hetki raportoida pukutilannetta. Olen nyt saanut jopa päätettyä Animeconin cossit, ja tekeminenkin on hyvässä vaiheessa, uskon jopa saavani nämä valmiiksi ennen sitä torstaita ja itkupotkuraivareita. Aradia päätyi sunnuntain puvuksi, ja lauantaille keksin jotain oikeastaan jo kertaalleen nähtyä, mutta versiona kaksi!Ja tämä mystinen hahmo on siis Gurren Lagannin Nia, se pre-timeskip versio. Hahmo on niin rakkautta, etten yhtään pistä pahitteekseni cossata tätä uudelleenkin, ja puvun uudistukselle on aika montakin syytä. Ensinnäkin se, että vanha puku osoittautui sitä sovitellessani hyvin reilunkokoiseksi, eli olen onnistunut karisuttamaan muutaman sentin vyötäröltäni tämän vuoden aikana. En kuitenkaan tyytynyt puvun kaventeluun, sillä pyrin kehittymään kokoajan, ja uskon tämänhetkisillä taidoillani saavani aikaan paremman asun kuin tuolloin päälle vuosi sitten. Vanhassa mekossa ei mm. ollut vuoritusta ollenkaan, enkä ollut tyytyväinen kaikkiin ompeluratkaisuihin joita tuolloin tein. Lisäksi mm. kengät olivat niin mahdottomat jalassa, että nekin menivät iloisesti uusintaan, muutaman muun yksityiskohdan kanssa. Muutamia hyväksi toteamiani osia kuitenkin käytän uudelleenkin.Aloitin ompelua vaativien osien tekemisen tänään, ja olen jo päässyt aika pitkälle. On mukavan rentouttavan tuntuista luoda samaa pukua uudelleen, sillä esimerkiksi kaavat ja niihin tarvittavat muutokset on jo kertaalleen tehty ja muistissa, ja voi katsella vanhasta puvusta niitä kohtia mistä ei pidä, ja tehdä ne paremmin uuteen versioon. Kankaan metsästäminen oli taas jotain jännää, sillä Kangastukusta ei löytynyt väriltään ja tekstuuriltaan miellyttävää yksilöä, ja Eurokangaskaan ei tarjonnut mitään uutta joka olisi sopinut tähän, joten päädyin siihen tuttuun ja turvalliseen twill-puuvillaan, josta edellinenkin versio + Aerithin mekko on väsätty.


Itse puvun lisäksi olen testaillut myös meikkijuttuja, sillä se on vaan yksinkertaisesti kivaa. Olen itse aika alkeellinen meikkaus-maskeeraustaidoiltani, mutta tykkään kokeilla uusia juttuja ja harjoitella sitä kautta. Ylläolevassa kuvassa ollut meikki tuntui ihan pelleltä naamassa yksinään, mutta kuten todettu, peruukin päähän laittaminen tasoitti sitä aika paljon, ja kamera sitten söi lopunkin pellemäisyyden, ja oikeastaan lopputulos on ihan jees. Koitin saada luomivärillä loihdittua silmien ympärille noita Nian silmien värejä, sillä tuommoisia piilareita ei ihan joka nurkan takaa kävele, ja myönnän vammaavani vieläkin piilareiden kanssa. En vaan ole saanut itseäni tilaamaan semmoisia, kun en kuitenkaan uskalla laittaa niitä silmiini. :'D


Nyt kun vauhtiin pääsin, voisin jakaa lisää tätä random kokeilulinjaani yhden otoksen verran. Välillä tulee innostuttua uusista hahmoista, ja jos vähänkin potentiaalinen peruukki pyörii nurkissa, niin se johtaa sellaisiin "mitä jos.." -kokeiluihin. Kokeiluihin sisältyy mm. naaman vääntelyä kameralle, joko peilin kautta tai suoralla linjalla, kumpi vain sattuu nappaamaan.

Derp ja mystisen kakkainen peili.

Joo. Legend of Korraa katsellessa rakastuin Asamin hahmoon, sillä hänessä on sopivasti naisellisuutta ja asennetta yhdistettynä, ja tämä iskee minuun. Aradian peruukkikin oli helposti pyöräytettävissä oikeanlaiseen kampaukseen, ja oikeahkon värinen huulipuna löytyi meikkikätköistä, ja vielä kun lisättiin ripaus ilmeilyä oli soppa valmis. Haluan kyllä niiin tehdä tämän cossin joskus, saa nähdä mihin se sopiva sauma sitten sattuu. Inspistä kyllä riittäisi senverran että katsotaan josko se sauma sattuisi tämän vuoden puolelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti