2012/07/27

Animeasd, otsikointiongelma

Animeconista on nyt toivuttu parin viikon verran, joten kaipa siitäkin pitäisi jonkinlaista tekstiä saada suollettua. Voin sanoa että tekstin kirjoittaminen viivästyi lähinnä sen vuoksi, että omat insipikseni kirjoittaa tekstiä ilman kuvia eivät ole kovin suuret, ja kuvasaalis conista on hyvin vähäinen. Mutta lyhyestä virsi kaunis. Matkasimme tosiaan Kuopioon ja takaisin PC'n (lue:Sannan) järkkäämällä conibussilla, jolla matkat sujuivat mukavasti, ja rutkasti edullisemmin kuin VR:n jytyhinnoilla. Saman bussin käyttöä tulevaisuudenkin conimatkoilla on ilmeisesti odotettavissa, jota odotan kyllä innolla, sillä homma vaan yksinkertaisesti toimi, ja henkilökunnan puolellakin oli hyvin mukavan tuntuisia ihmisiä. :)

Lauantaina cossina toimi tosiaan se Nian paranneltu versio, joka oli osittain mukava, ja osittain epämukava päällä. Muuten puvusta lähes kaikki osat olivat hyvät, kengät eivät hiertäneet, eivätkä osaset tipahdelleet tielle, mutta ongelma lähtikin yllättäen alusvaatteista. Halppis-urheilurintsikat.. eivät toimineet. En tiedä mikä siinä oli, mutta siinä kohdassa kun olimme katsomassa cosplaykisaa alkoi tulla paikoitellen sellainen lievä fiilis, että hengitystila on liian rajattu, eikä täten henki kulje kunnolla. Ja ei, en ollut tunkenut itseäni viittä kokoa liian pieneen vaatteeseen, joten tästä ei ollut kyse. Tämä ahdistus ei onneksi kuitenkaan ollut kokoaikaista, ja kestin ihan hyvin siihen asti että joskus viiden aikoihin pääsin vaihtamaan pukua. Mutta voin sanoa että helpotus se oli, kun tuon vempeleen sai pois päältään.

Ohjelmasta valikoin lauantaille muutaman tunnin cosplayputken kello 11-12, ja 13-17, eli katsoin luennon "Roinasta loistokkuuteen - Hyviä proppeja tyhjästä nyhjäisemällä", Cosplaykisan, ja luennot "Cosplayesiintymisen ABC" ja "Cosplayn ainainen ongelma, kun oma naama ei riitä". Jos pidetään virsi lyhyenä, niin jokainen ohjelma onnistui viihdyttämään ja pitämään kiinnostuneena, eli katsoisin samanlaista settiä uudelleenkin jos sitä tarjolle tyrkättäisiin.

Ohjelmien välissä hypiskelin hieman ympäriinsä jne, ja se asia joka pisti silmiin, tai pikemminkin korviin, on varmaan arvattavissa. Se yaoimies. Tähän mennessä esim Desuconeissa käydessä on ollut se hyvä puoli, että noita kauniita, raiskauksia ja homopornoa ylistäviä huutoja on päässyt karkuun ihan vain poistumalla myyntipöytäsalista, mutta tällä kertaa se ei ollut mahdollista tapahtumapaikan rakenteen vuoksi, joten mihin vain menitkin, sait kuunnella noita sulosointuja. Siis markkinointikeinonsa kullakin jne, mutta hieman voisi kuitenkin rajoittaa, ja vähintäänkin sen puolelta millaista läppää sieltä heittelee. Esimerkiksi raiskausläppä ja huorittelu ei ihan oikeasti ole hauskaa. Jos sellainen tavara fiktiohahmoilla höystettynä on se mikä saa kellosi tikittämään niin good for you ja niin edelleen, mutta eiköhän ne hullut sen puuronsa löydä vähän vähemmälläkin tyrkytyksellä ja sivullisten järkyttämisellä.

Saalis. Venus Versus Virus 4+5, Gurren Lagann 5 ja Pandora Hearts 1. Nuo VVV't ostin tosin jo Helsingin päässä
Fantsusta matkalukemiseksi. Ja Gurren Lagann irtosi vitosella !Iltabileitä varten vaihdoin puvuksi jo lähes vakkariksi muodostuneen Roxyn, joka on aikalailla se lempparipuku tällä hetkellä, ja yksinkertaisuudessaan mukava päällä. Tunnen oloni niin mukavaksi kyseisissä vermeissä ja rakastan hahmoa muutenkin, joten tämä on aina ensimmäisenä mielessä kun pitää keksiä johonkin väliin cossi. Joskus cosplayn kanssa tahtoo tulla sellainen lievä epämukava olo, ja alkaa mietityttää näytänkö muiden silmiin ihan luvattoman pöhköltä, sovinko hahmoon loppujenlopuksi ollenkaan ja niin edelleen, mutta Roxyn kanssa sitä fiilistä ei tule, ja viihdyn nahoissani, josko näin asian muotoilisi. Voisin innostua sepittelemään asiasta pidemminkin, mutta jääköön tämä tähän tällä kertaa.

Iltabileistä käytiin katsastamassa molemmat, sillä alaikäisten puolen discomeininki ei tanssimisesta vähemmän piittaavaan seuralaiseeni iskenyt, vaikka itse tunsin suurta vetoa tanssilattiaa kohtaan. Nuo yläikäisten bileet taas.. no jaa. Ihan ensimmäiseksi suuri miinus opastuksesta. Suunnistettiin ohjelmalehden kartan mukaan, ja päädyimme kävelemään jonkinmoisen lenkin, sillä bilepaikka oli merkitty täysin väärään kohtaan karttaa, syystä tai toisesta. Loppujenlopuksi pääsimme kuitenkin perille pienellä googlauksella ja Animecon-ihmisten seuraamisella. Bilepaikka oli kyllä jokseenkin jännä, sillä se oli varsin pilkkopimeä loukko, jossa sai aikalailla huutaa saadakseen viestinsä perille. Musiikki oli kuitenkin paljon suuremmin omaan makuuni kuin alaikäisten puolella, mm. FFVII'n soundtrack oli hyvin edustettuna. Ja ruudulla DJ'n takana pyöri Happy Tree Friendsiä, joka oli jokseenkin hauska oivallus, oli ihan jees katsoa sitä sitten baarissa, kun en muuten ole kovinkaan syttynyt tuolle. :'D Viihdyimme paikalla tunnin-pari, sillä jonkun random humppabändin lavalle kipuaminen sai lähinnä niskakarvat pystyyn, ja siinä vaiheessa nukkuminen tuntui paljon houkuttelevammalta vaihtoehdolta.Sunnuntaina aamu alkoi luonnollisesti tavaroiden pakkailemisella, sekä hotellin aamiaisesta nauttimisella, ja toki myös laittautuminen conipäivää varten kuului ohjelmaan. Etukäteissuunnitelmista poiketen Aradia ei tahtonut nyt päästä mukaan tälläkään kertaa ihan niiden siipien ja niiden kuljetusongelmien takia, johon palaa jo hermo, sillä haluaisin käyttääkin tuota pukua jossakin joskus. Katsotaan josko sitten huomenna Ropeconiin suunnatessani laitan tuon päälleni.

Päälle päätyi sitten Durarara!!n Mika Harima, joka oli varsin nostalgista, sillä kyseinen on yksi ensimmäisistä cosseistani. Cossiin sisältyy muunmuassa Punanaamiosta ostettu peruukki, joka toimii kyllä tehtävässään sinällään, sillä se on varsin reippaalla kädellä talkattu liian kiillon karsimiseksi, ja peruukin päällä käytettävä pipo peittää pienet rakoset joita takaraivolta löytyy. Päädyin kuitenkin vaihtamaan cossin vielä kesken päivää, sillä peruukin kuitu on niin karheaa, että se ärsytti ja kutitteli käytettäessä hieman liikaa. Loppupäivä siis kului Roxyna jälleen.

Ohjelmapuolelta en sunnuntaina niin kamalan montaa asiaa käynyt seuraamassa kuin suunnitelmissa oli. Olimme paikalla senverran myöhään, että aamun ohjelmiin ei tullut ehdittyä, joten ensimmäinen seurattava oli Lolitamuotinäytös, joka inspiroi itseäni taas tyylin suhteen. En ole koskaan ollut mikään täysi loli, mutta olen toisinaan ottanut pukeutumiseen enemmän ja vähemmän vaikutteita tyylistä. Puffit helmat, pitsit ja röyhelöt ovat rakkautta, ja kauniit vaatteet ovat kauniita.
 Muotinäytöksen jälkeen oli suunnitelmissa katsoa Cosplaydeitti, mutta se jono sanoi ei. Myös Hopeanuolimusikaali olisi kiinnostanut, mutta enpä sitten päässyt sinnekään. Tosin toisaalta olen iloinen siitä, että pompin ympäriinsä tuon tunnin ajan, sillä bongailin kivoja fellow homosukkafaneja, ja pääsin mm. maistamaan Gamzeen sophor slimepie'ta, jotka olivat randomiudessaan ehkä conin hauskimpia hetkiä. Tämän jälkeen arvoin josko suuntaisin Parapara -oppitunnille vai Kiukkuisia ämmiä katsomaan, ja päädyin jälkimmäiseen. Ohjelman suunnittelemattomuus toimi hauskasti tässä tapauksessa, viihdyttävyys oli suuri, eikä naurua tullut säästeltyä.

Ohjelman jälkeen kiiruhdimme nopeasti syömään, jotta ehtisimme ajoissa emmekä myöhästyisi bussista. Loppujenlopuksi bussi tosin pääsi lähtemään jonkinverran myöhässä Päättäjäisten myöhästymisen vuoksi, sillä odotimme bussilla matkustaneita kisaajia, jotka nappasivatkin molemmat sieltä pystit mukaansa, joten turhaa odotus ei ollut!

Seuraava tapahtuma johon käyn on todennäköisimmin Ropecon, johon olen suunnitellut meneväni vasta huomenna vaikka tapahtuma alkoikin jo tänään. En ole varma ostanko ihan lipunkin, vai päädynkö hengaamaan vain ulkopuolelle, sen näkee sitten kun paikanpäälle posahdan.  Toisaalta tekisi mieli, mutta toisaalta en tiedä, sillä kukaan ei ole näillä näkymin lähtemässä mukaan, enkä tahdo toistaa Desuconin yksinäisyyttä joka oli harvinaisen hanurista. Toivon mukaan bongailen paikalta tuttuja joiden kanssa hengata, tai vaihtoehtoisesti tutustun uusiin ihmisiin! Heittelen varmaan ensiviikon puolella nuo wippimateriaalit mitä olen onnistunut kuvailemaan pukuja tehdessäni, joten siihen asti, hej då!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti