2012/04/30

Wippivappu

Klara vappen, bara vatten hela natten ja niin edelleen! Itse en vielä tänään päässyt kummemmin juhlimaan tätä juopottelun riemujuhlaa, mutta huomenissa on sentään luvassa PC:n vappupiknik, joten aivan sosialisoimatta ei tämäkään juhla kulu. Kaupungilla hillumisen sijaan olen tänään saanut valmiiksi Kupliin cossini, joka todennäköisesti pääsee ensikäyttöönsä jo huomisella piknikillä. Ja koska aikaa riittää, heittelen tähän hieman wippikuvia!
Tältä itse puku kokonaisuudessaan näyttää, joskin kuvasta puuttuu pää ja jalat, joten luonnollisestikaan peruukkia ja kenkiä ei ollut päällä, ja kaulahuivi ei kuvanottohetkellä ollut vielä valmis, joka selittää tämän näkymättömyyden. Kasasin yhteen myös kuvia printin teosta, päädyin tuommoiseen läpipiirto + maalailu -tyyliin, sillä alkuperäinen suunnitelmani käyttää printattavaa ja kiinnisilitettävää kuvansiirtopaperia viskautui kohti romukoppaa tulostimen yhteistyökyvyttömyyden vuoksi ja plan B päätyi toteutettavaksi. Kuvista käynee ilmi aika hyvin se, miten tuon toteutin, mutta lyhyesti selitettynä:

 1. Kuvan piirto paperille
2. Viivojen vahvistaminen että ne näkyvät paremmin kankaasta läpi + paperin teippaaminen kirjaan kiinni (helpottaa huomattavasti paperin paikallaanpysymistä paidan sisällä viivojen läpipiirron aikana).
3. Kuva kankaan alle, painot paikoilleen, ja viivojen piirto lyijykynällä.
4. Maalailu kangasvärillä. Itse suosin tuota tapaa, että värjäilen ensin reunat, jonka jälkeen vasta keskiosan, joka sai kissan näyttämään välivaiheessa aika paholaismaiselta. :'D

5. Mustien reunojen väritys kangastussilla.
(+ 6. Kankaan silitys, kangasvärin kiinnittämiseksi.)   Hame-osio on ihan ääliömaisen yksinkertaisesti tehty, mutta toimii kuitenkin. Kuten kuvasta näkyy, leikkasin vain topista tuon yläosan olkaimineen pois, ja käänsin jäljelle jääneen tuubin reunan. Toppi oli valmiiksi vielä sopivankokoinen pysyäkseen päällä, joten edes kaventaa tuota ei tarvinnut. Toivotaan että hamonen pysyy paikallaan myös toisessa suunnassa, eikä kipittele oikeassa käytössään kohti korvia kävellessä, kuten tuollaisilla hameilla tuppaa olemaan ärsyttävänä tapana.Kaulahuivin tein tänään, ja sekin oli yksinkertaisuudessaan hyvin nopea homma. Huivi muodostuu yhteensä kahdestakymmenestä kankaanpalasesta, eli siinä on kymmenen palaa kumpaistakin väriä, ja tuolla kokoonpanolla sen pituus asettui siihen kahden ja puolen metrin kieppeille.  Halukkaat höperöt suorittakoot laskuja siitä, mikä yhden palan pituus tuolloin on.

Tekojärjestyksenä oli siis:
> mittaile ja merkitse kankaisiin palojen rajat 
> leikkaa irti 
> ompele palat reunoista yhteen vuorotellen värejä 
> taita koko homma pituussuunnassa kaksinkerroin 
> ompele kiinni 
> käännä oikeinpäin.

Lisäksi tietenkin tekeleen silittämistä vähän joka välissä, jotta se näyttäisi siistiltä ja asettuisi nätisti.

Tämän lisäksi hankin propiksi hyvin käytännöllisen asian: cocktaillasin(/martinilasin)! Voin esimerkiksi Desussa sitten juoda Liian kylmää vettä omasta lasista tuolloin kun puku on päällä ja lasi mukana, kätevää on tämä. Juomalaseja nyt tarvitsee muutenkin, eikä tuollaisia vielä kaapista löytynyt, joten samalla on täytetty sekin puutos. Ja tähän vappuiseen lasinkuvaan onkin hyvä päättää postaus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti