2012/04/08

Kotiinjumittunut väliaikaraportti

Hiljaiseloa on tullut nähtävästi vietettytä jälleen sekä täällä blogin puolella että cosplayn suhteen yleensäkin. Ompeluhommia en ole kamalasti päässyt tekemään, koska kangasläjät eivät täydennä itseään, mutta ainakin peruukkien suhteen olen tehnyt jotain! Tilasin noin kuukausi sitten kaksin kappalein mustia peruukkeja, toisen suoran Homuraa varten, sekä kiharan tapauksen joka näkyykin tuossa alapuolella. Homuran kuitukasa ei ole vielä saapunut, ja odottelen sitä jo aika käärmeissäni, sillä myyjän tuotekuvauksessa lupailema hintaan sisältyvä pikakuljetus olikin vain puuta heinää, ja tuotteen tilattuani luvattiinkin sitten sitä perus 10-28 päivän toimitusaikaa. Aina pistää ketuttamaan tuollainen harhaanjohtaminen, mutta toivotaan nyt että peruukki ainakin saapuu perille asti, kun onhan tässä vielä aikaa ennen Desuconia.


Jälleen kerran nokkelimmat ninjat saattoivat jo arvatakin hahmon. En kuitenkaan lähde arvuuttelulinjalle; Aradia Megido (Homestuck/MSPA) on hahmo jolle peruukki on tarkoitettu, ja häntä olisi tarkoitus cossata ainakin alustavan suunnittelun mukaan Desuconissa. Jos jyvät menevät tasan, on pukuna hahmon God tier -versio keijunsiipineen. Hahmo on niin auttamattoman ihana, ja jollain kierolla tavalla samaistun tähän aika paljon, joten tuon puvun nähdessäni se hyppäsikin suoraan cosplaylistan kärkisijoille. Odotan kyllä innolla sitä harmaan ihomaalin kanssa leikkimistä, vaikkakaan ihoa ei onneksi jää näkyville kuin käsien ja naaman verran.

Tästä puvusta ei ole vielä valmiina muuta kuin peruukki, ja hieman vaiheessa olevat sarvet, jotka tosin saatan hyvinkin tehdä uusiksi, jos sellainen inspis iskee, sillä en ole niihin ihan tyytyväinen. Sarvien pohjana toimii rautalanka jota kieputtelin muutaman suiron yhteen jotta se olisi hiukkasen tukevampaa. Rautalangan päälle tuli alumiinifoliota tuomaan muotoa, ja päälle vetäisin vielä ilmakuivuvaa massaa ja maalit. Löysin tämän tekniikan tutoriaalin muodossa alunperin Tumblrin ihmemaasta, mutta olen onnistunut taas tapani mukaan hävittämään linkin.


Toinen peruukkitekeminen on sen lyhyen vaalean peruukin modaileminen. Täytyy sanoa ihan aluksi, että peruukin leikkeleminen oli ihan riipivää, sillä pelkäsin jotenkin onnistuvani pilaamaan tuon ihanuuden, mutta onneksi näin ei käynyt. Kovin suurta modailua en tosin suorittanutkaan, ohentelin vain hieman otsista, jotta se suostuisi asettumaan otsiksenomaisesti, sillä tuo oli senverran paksu, että se tuppasi törröttämään ihan hoopon näköisesti suoraan eteenpäin, ja hajoilin sille miten taistelu-jaskalta näytin sen kanssa. :'D Tuon lisäksi taivuttelin takaa hiusten latvoja ulospäin tuolla vessapaperirullat + hiustenkuivaaja + hiuslakka kombolla, ja ne pysyvätkin ihan nätisti, vaikkakin taidan toistaa käsittelyä vielä vähän, että efekti olisi hieman painovoimaa uhmaavampi. Tuossa kun tosiaan on sitä kuitua senverran, ettei mikään ihan pikkuhipsuttelu sitä taivuta, enkä tahtoisi että kampaus lösähtää kesken päivän.
Ja koska en tätäkään hahmoa ole vielä varsinaisesti paljastanut, tehdään se nyt. Homestuck on lähde tälläkin kertaa, myönnän koukkuuntuneeni. Hahmona puolestaan on ihana Roxy Lalonde. Hahmo ehkä poikkeaa hieman siitä hahmotyypistä jota cossini aika usein edustavat, mutta who cares, ihana hahmo on ihana, ja samankaltaisiin hahmoihin jumittuminen tylsää. Tapahtumasta en tämän kanssa ole vielä varma, mutta voisin kuvitella raahaavani tämän ainakin sinne Desuconiin esim. lauantai-illan puvuksi, sillä Homuran puku ei tule olemaan sieltä vilpoisimmasta päästä.

Niin joo ja jo 22 lukijaa! Eihän se toki mikään tähtitieteellinen luku vielä ole, mutta ilahduttaa huomata että muitakin kiinnostaa nämä raapusteluni. :3 Seuraavaan postaukseen mennessä olen varmasti saanut jo ompeluhommat kivasti käyntiin, joten sitä odotellessa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti