2011/06/25

です!

Desuconraporttia on puskenut suunnasta jos toisestakin, joten voisin heittää omat fiiliksenikin vihdoin. Yhdyn siihen mitä muutkin ovat jo toitottaneet: Desu oli ihan mahtava! Niin yleinen ilmapiiri, cosplayn taso että ohjelma suovat isoja plussia, vaikka myönnän ettei noita ohjelmia tullut tälläkään kertaa niin kovin paljoa katsottua. Toki eurocosplaykarsinnat/cosplaynäytös tuli katsastettua, kuten myös Cosplay meillä ja muualla -paneeli, muu aika meni random pomppimiseen.

Eurocosplaykisa oli kyllä hienoa katsottavaa, ja on hienoa huomata miten ihmiset jaksavat panostaa sekä pukuihin että esityksiin, erityisesti jälkimmäiseen, sillä sitä lavalle yleisesti kaipaa enemmänkin. Kärkikolmikko kyllä sijoituksensa ansaitsi, ja voittaja todellisesti ansaitsi paikkansa finaalissa, vaikken hahmoa ja lähdettä tuntenut, niin esitys oli hyvin viihdyttävä ja puku aika kohtuullisen mahtava. Paneeli puolestaan oli hyvin mielenkiintoinen ja informatiivinen, sillä olen itse jo tovin mietiskellyt lähteväni joskus kurkkimaan muidenkin maiden conikulttuuria ihan paikanpäälle asti, vaikken tosin ihan sieltä kisalavan kautta kuitenkaan. Se saa tosin odottaa hetken, vielä kun ei rahatilanne kummempia matkusteluja salli.

Se loppuosa tapahtumasta sitten meni siihen ympäriinsäpomppimiseen ja kuvattavana olemiseen, vaikken ihan sinne kuvauspalveluun asti selvinnyt tälläkään kertaa.. Ehkä Animeconissa sitten! Bakaconin jälkeen totesin että Serahista saamani palautemäärä oli jännä, mutta nyt voin sanoa että siihen verrattuna Nia oli ihan kameramagneetti! Olen ihan hämmentynyt nyt, kun niin moni tuli pyytämään kuvaa tai kehumaan pukua, ja halejakin sai jaella muutamaan otteeseen, plus jälkikäteen saatu palaute.. Ilo nousee aina kehuista, oma itsekriittisyys kun heittelee välillä turhankin korkeissa lukemissa. ;u; Kiitosnam.

Nia kiittää ♥!
Nia oli cossina päällä muuten mukava, mutta sen ensimmäisen bindauskokemuksen ei ilmeisesti kuulukaan olla kovin mahtava. Itselläni kun ei ole suunnitelmissa crossplayta, niin en kummempaa lättäysvempelettä jaksanut väsätä, eikä aikaakaan oikeastaan olisi ollut, joten tuo oma tukisidehärvellys ei ollut ehkä paikallaanpysyvimmästä päästä. Pari kertaa sai pomppia korjailemaan, joka jo itsessään oli aika episodi kun on pitkä peruukki, ja puvussa vetoketju takana. :D Ja puvun kengät olivat pidemmän päälle täyttä varpaidenmurhaamista, eivätkä pysyneet jalassa niin hyvin kuin olisivat voineet pysyä, jonka vuoksi juoksentelin osan conista sukka(housu)sillani..

Alunperin oli suunnitelmissa olla Nian roolissa lauantai, ja vetäistä Serah sunnuntaina päälle, ja lauantai-iltana tein vielä pienen korjauksen pukuun, mutta päädyinkin sitten Niailemaan myös sunnuntaina. Sunnuntain ilma kuitenkin osoittautui loppupeleissä niin hyväksi ja se Sibeliustalon takapiha-alue niin kivaksi, että joskus puolenpäivän aikaan päädyin vaihtamaan Serahiin. Autossa huom, onneksi oli edes tummennetut takalasit. :D  Photoshoottailtiin pienesti, kun itseltäni ei puvusta vielä kummemmin kuvia löytynyt, ja olen aika tyytyväinen tulokseen, ympäristö kun oli aikalailla sopivaa etenkin Serahille.


Kuvasaldo pomppii siellä kolmensadan kieppeillä koko conin ajalta, vaikken kovemmin harrasta muiden conikuvaamista. Jotenkin se vaan ei ole oma juttuni, tyydyn mielummin ihastelemaan pukuja ja stalkkailemaan niitä todennäköisesti paremmannäköisiä kuvia joita ilmestyy nettiin. Ja toki stressailen aina jälkikäteen sitä, että mitenköhän nyt onnistuin sen naaman vääntämään siihen kuvaan minkä se ja se kuvaaja otti, ja saankohan ihastella herpderp-naamaani netistä jälkikäteen. :'D

 Kaikenkaikkiaan Desu oli kyllä hieno paketti, ja ehdottomasti sen 17 euron arvoinen, vaikka ohjelmissa ei tullutkaan niin kamalasti rampattua, ja mukava hotellihuone kutsui kovemmin kuin yöhäröily Sibeliustalolla. Yleinen fiilinki, conipaikka, ja järjestelyt toimivat kuitenkin hyvin, eikä ruuhkaakaan ollut niin kamalasti, jos nyt ei lasketa esimerkiksi myyntipöytäsalia, jossa tosin mahtui hyvin hyppimään sunnuntai-iltapäivänä kun suurin osa oli jo ostoksensa tehnyt, ja ulkona nauttimassa ihanasta ilmasta. Itsekin jopa ostin tällä kertaa jotain, mutta yllätyin itsekin siitä mitä: vaatteita! Blipon pöydällä oli super alennusmyynti, ja kasa söpöjä hameita 5 euroa/kpl, joten pitihän sitä pari napata mukaan, vaikkei se kestävyys välttämättä ole huippuluokkaa, mutta maksaahan nuo jossain hooämmälläkin enemmän, ja laatu ehkä sama. Animesälää ei niin kamalasti tullut hamstrattua tällä kertaa, edes mangaa en ostanut.

Oli kyllä hienoa olla autolla liikenteessä, liikkuminen esimerkiksi hotellin ja conipaikan välillä olisi ollut mahdollisesti tuskaa etenkin lauantain hyvin epävakaisen sään vuoksi, ja olihan se ihanaa kun lauantai-iltana sai vaan heittää kengät pois jalasta ja istua sen matkan sen sijaan että olisi kävellyt siinä vesisateessa kipeitä varpaitaan kipristellen. :D

1 kommentti: