2013/04/04

Juostaan sitten

Hippaa ja tagausta lensi muutamastakin lähteestä, joten lienee aika minunkin heitellä randomfaktoja pöytään! Varsinaista tagausta heittivät Fukka ja Mouru, ja yleismaallisemman nakin napsautti Nezumi, joten täältä sitten pesee vastauksia kertaa 33 :'D Faktoja tosin vain se 11, ei riitä mielikuvitus. Mutta lets go! (Pitkä postaus edessä, älä sano etten varoittanut.)

Haaste

~ Säännöt ~
1. Kerro 11 asiaa itsestäsi
2. Vastaa haastajan 11 kysymykseen
3. Keksi 11 uutta kysymystä
4. Haasta 11 uutta bloggaajaa joilla on alle 200 lukijaa
5. Kerro kenet haastoit

 1. Olen aika hirmu ujo uusien tai huonommin tuntemieni ihmisten seurassa. Tykkään kyllä hirmuisesti tutustua ihmisiin, mutta olen suhtkoht awkward ja mietin aina ihan liikaa sitä miten päin olla, mitä sanoa, ja ketä uskallan häiritä, joten päädyn usein olemaan aikalailla hiljaa ja tarkkailla muita ärsyttävästi jostain nurkasta. Tämän takia olen nykyisin aika yksinäinen hiippari.
2. Yritän parhaani mukaan pitää yllä semmoista positiivista elämänasennetta. Koska turhalla synkkäilyllä ei nousta mistään suosta, sen voin kertoa kokemuksen syvällä tissibassolla!
3. Luonto, kukat ja eläimet ovat minulle asioita jotka ovat lähellä sydäntä. (Kuulostipas geneeriseltä) Sanottakoon että puusta ja hevosen selästä on pudottu kerta jos toinenkin, ja sen vaikutusta persoonaani ja aivotoimintaani voidaan pohtia. :'D
4. Olen opiskellut ylioppilaaksi ja valmistun nyt keväällä matkailuvirkailijaksi, mutta minulla ei ole vieläkään mitään hajua miksi haluan "isona". Tiedän sen, että tämä ei ole ainakaan se oma alani, sillä kaipaan jotain luovempaa hommaa.
5. En pidä työvaatteista. Aika randomia kyllä, mutta ne eivät tunnu koskaan pukevan minua, ja masennun siitä kun pitää kaiket päivät käyttää vaatteita joissa näytän pöntöltä.
6. Vaatteet ja pukeutuminen ovatkin yksi omista rakkaudenkohteistani. Toivon että minulla on sitten joku kaunis päivä palkkatyö, jotta saan ostettua unelmavaatteitani vihdoinkin. Tosin sitten oon jo varmaan ihan vanha kurppa, mutta se ei menoa haittaa! Tyyleihin jotka kiinnostavat ja inspiroivat kuuluu mm. lolita, cult party kei, fairy kei, ynnä muut tyylit jotka sisältävät söpöjä puffeja mekkoja, pastellivärejä, kukkaprinttejä, pitsiä, keijumaisia elementtejä ynnä muuta moista. Sytyn myöskin steampunk-tyylisille ihanille korseteille, kellorattaille ja maanläheisille väreille, sekä esimerkiksi 50-luvun ihanille kellohelmoille ja polkadotseille. *u* Tämänkin voi havaita Tumblr-sivultani.
7. Tanssiminen on minulle rakas asia.
Se on enemmänkin elämäntapa kuin harrastus, sillä vaikka en harrastakaan sitä tällä hetkellä mitenkään virallista kautta, on se vahvasti mukana melkeinpä jokapäiväisessä elämässäni. Se on se mitä minä teen kun olen yksin kotona: laitan musiikin soimaan ja annan sen viedä mukanaan. Unelmoin siitä, että löytäisin jonkun sopivan paikan missä jatkaa tanssiharrastustani, sillä vaikka flow on ihanaa, tahtoisin myös hioa tekniikkaa, ja jakaa tanssimisen riemua harrastusporukan kanssa. (Laitoin siis tietty hakemusta tänne, laittakaa teki!!1)
8. Idolianime all the way! Olen löytänyt tanssi/laulu/idoli -animen ihanuuden hiljattain, joka näkyy aika selkeästi jo cossisuunnitelmiani katsellessa. Lisää AKB0048-cosplayta luvassa tänä vuonna, ja Macross Frontieristakin saattaa olla cossi suunnitteilla.
9. Pidän kirjoittamisesta vähän liikaakin
, joka varmaan heijastuu tästäkin tekstistä. Ilmaisen itseäni paremmin kirjoittaen kuin puhuen, ja kun innostun kirjoittamaan, niin sitten tekstiä vain tulee. Ja itsestään kun on niin helppo kertoa. Olen aikoinaan kirjoitellut myös noloja runoja ja muuta sellaista, mutta se on nykyisin vähän jäänyt.
10. Olen tosi itsekriittinen cossieni lisäksi tätä blogia ja kirjoitustyyliäni kohtaan. Aina kun luen merkintöjä joissa joku ranttaa siitä mikä ärsyttää blogiteksteissä, alan etsimään niitä vikoja omista teksteistäni. Loppujenlopuksi aina luovutan ja totean että minun blogi, minun tyyli. Toki parannusehdotuksia otetaan silti aina vastaan! En kuitenkaan tykkää itse semmoisesta älyttömästä lukijoiden nuoleskelemisesta ja anteeksipyytelystä jos joskus ei esimerkiksi ehdi kirjoittamaan. Kun ei ehdi niin ei ehdi, ja jos elämässä on muutakin sisältöä kuin blogaaminen, se on hyvä asia!
11. Olen tällä hetkellä ihan koukussa TERAan! Main hahmoni on elin (priest), ja aion cossata tätä vielä joku päivä, koska tulihan siitä nyt aika söpö kun itse tein.
Fukka:

1. Millaisena cosplay-harrastajana näet itsesi?
- Ikuisena aloittelijana. Olen harrastanut tätä nyt muutaman vuoden, mutta tuntuu vieläkin siltä, että on niiin paljon opittavaa! Olen sitä fanitusta pukuilun kautta osoittavaa tyyppiä, eli cossaamani hahmot ovat aika poikkeuksetta niitä lempihahmoja, ja hahmoja joihin tunnen samaistuvani tavalla tai toisella.
2. Mikä on sinulle cosplay'n suurin kompastuskivi?
- Raha. Aina ja ikuisesti. Mutta jos skipataan raha-asiat, niin yksi kompastuskivistäni on kaavoitus. Matikka ja semmoinen geometrinen hahmotteluhomma on jokseenkin vaikeaa, ja päädyn usein puvuissani vetämään kaavoitusmutkia suoriksi ja muotoilemaan pukua istuvammaksi suoraan päälle. Ja tässä prosessissa nuppineulat ja iho kohtaavat usein ja kivuliaasti, aiheuttaen värikkäitä kiroamisrefleksejä. Sovitusnukke olisi kiva, mutta siinä palataankin siihen kompastuskiveen numero yksi.
3. Kuinka paljon ammennat tietoa joltain toiselta ihmiseltä (esim. vanhemmilta, sisaruksilta tai kavereilta) cosplay'ta varten? Vai teetkö kaiken ihan omin neuvoin?
- Internet on ystävä. Yleensä cossin tekoprosessiin kuuluu olennaisena osana se, että katselen kuvia muista jotka ovat tehneet asun, ja lueskelen tutoriaaleja asioista jotka ovat minulle uusia. Tosin en koskaan noudata mitään yhtä tutoriaalia alusta loppuun koska se on tylsää. Sen sijaan yhdistelen elementtejä sieltä täältä ja kehittelen tekotavan joka tuntuu itselle parhaalta.
4. Minkä cosplay-asusi valmistaminen on ollut hauskinta?
- Tämä on vaikea kysymys. Vastataan vaikka että Aradia. Puku ei ole lopputulokseltaan hienoin, ja siinä on elementtejä jotka aion uusia ennen seuraavaa käyttökertaa, mutta pukua tehdessä kokeilin uusia juttuja aika paljon, ja pähkäilin asioita paljon, ja tätä myötä koen sen olleen ihan opettavainen kokemus! Pitäisi kyllä saada puvusta kuvia, valmiista kokonaisuudesta kun niitä ei ole yhtäkään. D8
5. Mikä on sellainen asia, jonka tekemisen haluaisit oppia, mutta jostain syystä et pysty opettelemaan?
- En rehellisesti sanottuna keksi tähän mitään, minkä opetteleminen olisi mahdotonta. Haluaisin tosin tehdä enemmän proppeja ja sensellaista mitä ole päässyt tekemään tilanpuutteen vuoksi. Ja päästä kokeilemaan uusia hassuja materiaaleja ja tekotapoja. Esimerkiksi hartsin valaminen ja worblalla leikkiminen kiinnostaisi suuresti.
6. Oletko ikinä pohtinut sitä, kuinka saisit yhdistettyä muita harrastuksiasi cosplay'hin?
- Monesti! Tanssin ja cosplayn yhdistäminen nyt on aika perus, ja mielessäni vaeltaa vähän väliä ideoita kaikenlaisiin tanssillisiin cosplay-esityksiin, saa nähdä josko minut joskus nähdään lavalla asti. Olen unelmoinut myös hevosharrastuksen ja cosplayn yhdistämisestä, siitä saisi niiin hienoja kuvia! Ja se tunne kun saisi yhdistää kaksi itselleen rakasta asiaa olisi varmasti hieno.
7. Kuinka avoin olet cosplay-harrastuksesi suhteen esimerkiksi kavereiden ja sukulaisten kanssa? Tai uusien tuttavuuksien?
- Varsin avoin. Kun harrastuksista tulee puhe, niin mainitsen usein ompelun, ja tätä kautta tulee kysymys siitä mitä ompelen, ja siitä pyörä pyörii ja saa selittää mitä kaikkea harrastukseen kuuluu. En näe siinä mitään pointtia että pitäisi piiloitella sitä mitä on tai mitä harrastaa.
8. Mikä on ehdottomasti parasta tässä harrastuksessa?
- Hnnnnngh. Ei saa kysyä tämmösiä. Cosplayssa on niin monta ihanaa asiaa. Itse pukujen tekeminen ja se aikaansaavuuden tunne on hieno asia. Se fiilis kun ajattelee että hei, tuokin osa oli pala kangasta vielä hetki sitten, ja nyt se näyttää jo vaatteelta! Eikä sitä sosiaalista puoltakaan voi vähätellä, vaikken itse pingviininä niin kovin paljoa ole siihen sisään päässyt.
9. Mistä sait ideasi perustaa cosplay-blogi?
- Tykkään kirjoittaa, ja luen itse paljon blogeja, joten ajattelin sitten kokeilla itsekin. Ja cosplay pääsi aiheeksi, koska en tahtonut lähteä kovin henkilökohtaiselle linjalle, ja tämä on kuitenkin aikalailla elämäntapa, joten aiheeseen liittyviä postauksia on helpohkoa kehitellä.
10. Onko blogin kirjoittaminen antanut sinulle jotakin uutta harrastukseesi?
- Kyllä ja ei. Sinänsä tämä jokseenkin motivoi saamaan jotain aikaiseksikin, ja antaa kanavan jota kautta höpötellä cosplaykuulumisiaan ja -mietteitään, mutta toisaalta taas en usko että olisin mitenkään erilainen harrastaja vaikken tätä kirjoittelisikaan.
11. Mitkä ovat mielestäsi cosplay-blogien huonoja puolia?
- Kirjoitusasu on asia joka hyppii silmilleni säännöllisin väliajoin. Ei, en itsekään kirjoita täysin vailla virheitä, mutta jos teksti on kirjoiteltu ihan miten sattuu ja hymiöitä on ängetty jokaisen:Dsanan:DDD:väliinXD, niin voin sanoa että hiiren osoitin ja punainen ruksi kohtaavat nopeasti. Myöskin liika insideläpän heittely häiritsee välillä. NIIN! Ja lukemiskelvoton tekstityyli. Joskus kun tekstityyppi on vetäisty joksikin ihan kummalliseksi, se on vedetty niin pieneksi että suurennuslasia tarvitsee lukeakseen, tai tausta pörrää tekstistä läpi, nin lukeminen on varsin ärsyttävää hommaa.


Mainos! Tulkaa käymään kirppiksellä lauantaina jos liikutte Helsingin suunnalla!
Kirppiksen facebook sivu ajo-ohjeineen täällä

Mouru:

1. Miksi cosplayaat?
Koska se on kivaa. Olen aina ollut käsityönäpertelijä, ja naamiaispukuilu on ollut ihan lempparijuttu pienestä asti! Aina on otettu hyöty irti niistä tilaisuuksista missä saa pukeutua hassusti ja leikkiä olevansa jokin aivan muu, ja omat synttärit on tykätty järkätä naamiaisteemalla. Näin lyhykäisyydessään. Ja koska en osaa piirtää kovinkaan kummoisesti, eikä fanficcien kirjoittaminenkaan oikein iske, on tämä se minulle luontaisin tapa fanittaa!

2. Jos saisit rajattoman budjetin ja taidot, minkä cossin tekisit? Sitten tekisin kaiken. Ainakin Star Ocean: The Last Hope'n Reimi päätyisi heti toteutettavaksi. Se tulee vaan olemaan kalliihko puku, sillä minulla on suht selkeät visiot siitä, mitä materiaaleja tahdon siinä käyttää, joten saa odotella hetken. Lisäksi tekisin mielelläni jonkun cossin Marie Antoinette -elokuvasta, ja Tiger&Bunnyn Dragon Kid olisi kiva myös. Näitä kyllä riittää, ja useimmissa puvuissa se on nimenomaan se budjetti joka tulee vastaan. Ja en tarkoita tällä että taitoni olisivat kovinkaan ihmeelliseet, sillä periaatteessa mikään ei ole mahdotonta kun vaan ottaa aikaa tekemiselle ja googlettamiselle, eikä luovuta heti jos jokin ei toimikaan niin kuin toivoo.


Reimi

3. Unelma peruukki?
Jokin semmoinen unelmainen peruukki joka ei kiillä, ja jonka kuidut eivät mene solmuun millisekunnissa. Ostoslistalta löytyy tällä hetkellä mm. peruukki AKB0048'n (13.)Acchania varten, joten sen voisi sanoa yhdeksi tämän hetken unelmaperuukiksi.  


Ihanaa Acchania suunnitteilla Desuun

4. Minkälaisia hahmoja suosit cosseinasi?
- Hahmoja joista ihan oikeasti pidän, ja joilla on lisäksi päällään kivannäköiset vaatteet. Usein sukupuoli pysyy naisena, syynä jokseenkin se, että usein ne lempparihahmot vain sattuvat olemaan samaa sukupuolta. Ja kivoja vaatteita on kiva tehdä, en viihdy esimerkiksi pitkissä housuissa kovinkaan hyvin.
5. Minkälainen hahmo olisi semmoinen, mitä et missään tapauksessa cossaisi.

 - Sellainen hahmo josta en pidä, tai josta en tiedä yhtään mitään. Minulle cossaaminen on suureksi osaksi sitä hahmorakkauden esille tuomista ja fanittamista. Jos en pitäisi hahmoista joita cossaan, eivät puvut tulisi varmaan koskaan valmiiksi, tai niistä tulisi tosi huonoja, kun mukana ei olisi sitä tekemisen kannalta olennaista hahmorakkauden tuomaa intoa.
6. Lempi vuodenaika?
- Tykkään niin monesta! Sanotaan vaikka kevät, silloin akut tuntuvat aina latautuvan täyteen, ja innostukseni asioihin on suurimmillaan. Talven jälkeen näyttäytyvä aurinko, lämpenevät säät, kevään ensimmäiset leskenlehdet.. Kevät tuntuu aina sellaiselta uudelta alulta, todistukselta siitä että jopa pisimmän ja pimeimmän talven jälkeen elämä voittaa ja kesä saapuu.
7. Jos saisit minkä tahansa eläimen lemmikiksi, minkä valitsisit?
- Bring me a horse and I am yours forever eikun mitä. Heppatyttö henkeen ja vereen.
8. Lempi materiaalisi?
 - Olen aika kaikkiruokainen kankaiden ja muiden materiaalien kanssa. Softis on ihanan monipuolinen materiaali joka taipuu moneksi, joten sanotaan vaikka se.
9. Mihin maahan menisit coniin jos pääsisit sinne ilmaiseksi?
- Kaikkialle! Tahdon matkustaa, ja käydä uusissa maissa katselemassa niiden conkulttuuria. Olen kuullut paljon hyvää esimerkiksi brittien coneista, joten ainakin sinne olisi kivaa päästä, ja esimerkiksi Saksa houkuttelee myös kovasti. 
10. Lempi hedelmä?
Omena, appelsiini, kiwi, banaani.. En osaa valita!
11. Minkä vuoksi olisit valmis myymään sielusi saatanalle?

- Kyubei hei- eikun siis. Sielu on kiva, pidän sen mielellään itselläni.

Nezumi: 

1. Kuka/mikä olisit halunnut olla edellisessä elämässä?
- Joku joka sai aikaiseksi jotain merkittävää. Koska tuntuu etten ole tässä elämässä vielä saavuttanut oikein mitään. 
2. Ensimmäinen toiveammattisi?
- Laulaja(-sanoittaja)ksi halusin ainakin, ja muistan vieläkin kun seisoin tuolilla keskellä olohuonetta sepittäen jotain tosi syvällisiä laululyriikoita nalleista ja käskin äidin kirjoittaa ylös :'D
3. Lempikoirarotusi/tyyppisi mahdollisten omistamiesi lisäksi?
-
Saksanpaimenkoira! ;u; Voi ei en edes pysty tiivistämään saksanpaimenkoirarakkauttani fiksusti, ne fiksun hupsut otukset ovat vain ihan vailla vertaansa.
4. Haavecossisi jota et koskaan tule tekemään ja miksi?
- En tiedä onko semmoista jota julistaisin kategoriaan "ei ikinä", mutta Gun x Swordin Priscilla on yksi hahmo joka innostaisi paljon, mutta jonka puku kuitenkin vähän jarruttelee.. ehkä vielä joskus!


Priscilla


5. Mitä kuului elämääsi viisi vuotta sitten?
- Lukiossa tuskailua ja heppatyttöilyä. 
6. Miten kuvailisit minua tuntemattomalle?
-
Se on semmoinen ihana tyyppi joka tulee toimeen varmaan kaikkien kanssa, ja jonka seurassa voi olla ihan oma itsensä. Tosi aloitteellinen ja ihailtava ihminen joka saa asioita aikaan kun niin päättää! Oot mun idoli
7. Lempivaatekappaleesi?
- Pitääkö sen olla omassa kaapissa? Äää en osaa valita. Sanotaan vaikka tämä mekko, kun löysin siitä kuvan ekana :'D
8. Kaksi mahdollisimman toisistaan erilaista lempibändiäsi?

- Hmmm. Bändi, yhtye, mikä lie, mutta vaikkapa Machinae Supremacy ja AKB48.
9. Ketä Disney-prinsessaa cossaisit? [tai muuta kokopitkien piiroselokuvien naispääosaa]
- Oonko massis ja sanon Merida Bravesta. Tai sitten jos hypätään Disneyn ulkopuolelle niin Joutsenprinsessan Odette, ihan vain koska oi derek! Ja nostalgia-arvo on liian suuri. 
10. Kuinka valmistuu sinun arkivoileipä sekä herkkuvoileipä?
- Arkivoileipä koostuu ruisleivästä tai paahtoleivästä, jonka päälle laitan voita, tomaattia, sekä juustoa ja heitän mikroon. Herkkuleipä taas on ruisleipä, jonka päällisiin kuuluu tomaatti, paprika, sipuli sekä oregano, ja joka saa kuorrutteekseen juustoa ja tämän jälkeen pääsee uuniin muhimaan. Pesto-tomaatti-mozzarella -päällysteinen paahtoleipä on myös ihan ykkösherkkua!
11. Kengänkoko?

- 37-38, riippuu vähän kengästä, joissakin kengissä 36 menee myös.Jos joku jaksoi lukea kaiken niin onnittelen, kirjoittamiseen ja vastausten mietiskelyyn ainakin meni tovi. ^^' Itse olen mielikuvitukseton ja jätän kysymyksien keksimisen tältä erältä väliin, kun en keksi edes keitä tähän haastaisin. Mutta nyt palaan penkomaan tavaroita tuota kirppistä varten. Olemme myös menossa käymään Tallinnassa PC:n porukalla ensiviikolla, joten sen jälkeen pääsen vihdoin väsäämään Desun pukuja kunnolla. Mutta siitä lisää myöhemmin, ciao!
       

4 kommenttia:

 1. Scrollasin ensin alas että kuinka pitkä teksti ja sitten sisäinen fanityttö näki vilahduksen Acchania ja hajosin onnesta palasiksi :C Acchan <3 odotan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Acchan on itse ihanuus ♥! Toivotaan että löydän jonkun hyvän ruutukankaan pukua varten, muuten pääsen maalaushommiin ^^

   Poista
 2. Mulla oli tsiljoona juttua mitä halusin tähän kommentoida mutta päälle jäi vain että teeeee priscilla jotta mä voin tehdä sen blondin sinipukusen nuoren jäbän jonka nimeä en nyt muista ^^;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hitsi sulla on hyvä animemaku ♥ Mutta katsotaan millon kehtaan tuommosen pikkusen pyllynvilauttelupuvun tehdä :'D

   Poista