2013/02/28

Frosticon

Aloitetaan vaikka lyhyesti ja ytimekkäästi toteamalla, ettei cosplaysuunnitelmat päässeet ihan toteutumaan tämän conin osuudelta. Tämänhetkinen stressin määrä normielämässäni laittoi vähän suunnitelmia uusiksi, kun jaksaminen ei vaan yksinkertaisesti antanut periksi jotta olisin saanut kaiken valmiiksi. Koko viikonloppu tuli siis vietettyä sama cossi päällä, joka oli kyllä sinänsä ihan kivaa. Valmiiksi saamani puku on siis AKB0048-sarjan Nagisa. Täytyy myöntää että ensimmäistä ja toivottavasti viimeistä kertaa ikinä jouduin väkertämään tähän pukuun liikaa juttuja vielä hotellihuoneessa, ja se sisältää enemmän kuumaliimaa ja kyyneleitä kuin laki sallii, mutta olen proud as hell siitä, että sain sen sentään valmiiksi! Jos tätä uusiksi vielä käytän, niin tulen tosin korjailemaan muutamaa pikkujuttua joissa hieman kiireessä oikaisin. Mariakin jäi itseasiassa vain kenkiä + valkoisia sukkia vaille, joten katsotaan josko tästä saataisiin jonkinlaista kuvatodistetta aikaiseksi lähiaikoina.

Lauantai-aamu, ja unohtuneet olkakoristukset.

 Mutta siihen tapahtumaan. Viimevuoden tapaan tämäkin frosti oli selkeästi pelkistetympi ja aloittelijaystävällisempi versio kesän tapahtumasta, jolla oli plussat ja miinuksensa. Omasta näkökulmastani pieni miinus tuli mielenkiintoisen ohjelman vähyydestä, ja siitä että sitten kun mielenkiintoista ohjelmaa sattui olemaan, oli se kaikki kasassa pinossa ja päällekkäin. Kivaa ohjelmaa kuitenkin tuli käytyä katsomassa. Ensimmäisenä ohjelmana kävimme katsomassa lauantai-aamuisen Poria, tissejä, robotteja ja vähän eeppistä – miksi, miksi ei? -luennon, koska Gurren Lagann -ohjelmaa, tottakai katsomaan! Ohjelman viihdyttävintä puolta oli se sarjan syväluotaaminen,  ja keskustelu jota käytiin yleisön ja luennoitsijan välillä. Paras juttu oli ehkä se, että raahasin mukanani seuralaiseni, joka oli katsonut vain pari jaksoa sarjasta ja jättänyt sen siihen koska ei muka tarpeeksi mielenkiintoista. Vaan nytpä on mokoma katsonut sarjan kokonaisuudessaan. :3


All my feels ;-------;
Seuraava ohjelma jonka katsoin, oli geneerisesti nimetty Cosplay ja itsetunto, jonka sisältö ei sitten ollutkaan ihan sitä samanlaista tavaraa mitä yleensä. Ensimmäinen maininnan arvoinen asia on se, että tekstin esitystapa oli wordpad. Sinänsä tällä ei ehkä sisällöllisesti ole merkitystä, mutta ohjelman mielekkyyteen ainakin omalla kohdallani vaikuttaa suuresti myös se visuaalisuus, ja kuinka asiat on  esitetty ja kirjoitettu nähtäville. Sisällöllisesti luento sisälsi hieman poikkeavampaa settiä verrattuna siihen ulkonäköpainotteiseen itsetuntopuoleen, johon tämäntapaisessa ohjelmassa usein keskitytään. Tällä kertaa paino laitettiin suuresti myös siihen rahapuoleen, ja siihen kuinka sekin vaikuttaa suuresti itsetuntoon mm. sen suhteen millaisia kankaita on varaa ostaa cossejaan varten, mihin coneihin on varaa lähteä, mihin ryhmiin voi osallistua jne. joka oli ihan raikastava näkökulma tähän jo monesta suunnasta puituun aiheeseen. Asiasisältöä olisi voinut tosin olla hieman enemmän, sillä luento jäi hieman nysänlaiseksi.

Näiden kahden ohjelman lisäksi käytiin katsomassa tietysti se cosplaykisa, josta en nyt keksi kamalan paljoa sanottavaa. Hienoja pukuja oltiin taas löydetty mukaan, ja kisaformaatin aloittelijaystävällisyys lämmitti mieltä. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa ottaa kuvia kaikista kisaajista. Kuvien joukosta löytyy enemmän ja vähemmän onnistuneita otoksia, kuten saattaa arvata kun en tuollaisessa tilassa ole koskaan ennen kuvaamista harrastanut, ja kuvaajana muutenkin varsin raakile, mutta suunta aina ylöspäin!

Kisan jälkeen suuntasimme hetkeksi seuraamaan Merimieskauluksia, kumipukuja ja hassuja hattuja -luentoa, joka oli viihdyttävää ohjelmaa asiansa osaavilta ohjelmanpitäjiltä, unohtamatta tietenkään sitä visuaalista puolta. Luennolta piti tosin lähteä kesken pois, sillä Iltabileiden aloittavat tanssiesitykset olivat asia, joita en halunnut jättää väliin! Rakastan tanssimista, ja kun itsellä ei tähän harrastukseen ole kovin hyviä "virallisia" mahdollisuuksia (as in muunlaisia kuin yksin kotona heiluminen + kuntosalin tanssilliset tunnit), fanitan sitten sitäkin suuremmalla innolla. Ja Chotto!Chocolate sekä Operaatio Fredrik todella osaavat hommansa, ja etenkin ensimmäisenä mainitun ihanat biisivalinnat tuppaavat laittamaan omankin tanssijalkani vipattamaan. Tanssiesitysten jälkeen emme oikeastaan viipyneet paikalla kovinkaan kauaa, kävimme vain syömässä vähän kakkua kahvilassa, ja suuntasimme kohti hotellia, jonka aulabaarissa istuskelimme hetken.

Majoituimme tällä kertaa tosiaan Scandicissa, joka taitaa kyllä voittaa tähänmennessä testatut hotellivaihtoehtonsa Lahdessa. Omppuhotelli on kyllä kiva, mutta kyllä ne täydet hotellipalvelut voittavat aamupaloineen, saunoineen sekä ihan jo sillä, että huoneesta löytyy silitysmahdollisuus, jota cossaajana osaa arvostaa ihan uudella tavalla. Hotelli oli kyllä aikalailla täynnä desuttajia, ja sisäänkirjautuessammekin vastaanottovirkailija höpötteli toiselle asiakkaalle siitä, miten koko hotelli on täynnä kun paikkakunnalla on viikonloppuna "semmoinen animetapahtuma". :'D

Sunnuntaina ohjelmissa ravaaminen jäi aika vähäiseksi, kun tuntui että sitä mielenkiintoista materiaalia ei oikein itselle löytynyt, ja ne kiinnostavat jutut (Pandora Hearts -luento, lavakammoa karkuun, esiintymistaitopaja, cosplay workshop-asia) olivat päällekkäin. Noista vaihtoehdoista voittajaksi suoriutui sitten se Cosplay Workshop - luento/ideariihi/entiedämiksisitänytkutsuisi. Mielenkiinto kyseistä viikonloppua kohtaan roihuaa kyllä aika hyvin, koska esim. esiintymistaitoharjoitukset, kaavat omien mittojen mukaan, proppi-opastus ja kaikki muut hienot ideat mitä esitettiin, voi kyllä kiitos. *u*


Sunnuntaina oli hyvin aikaa myös ottaa muutamat kuvat puvusta. Olen kyllä älyttömän ilahtunut ja yllättynyt siitä miten paljon positiivista palautetta olen saanut puvusta näin jälkikäteen. Jokainen positiivinen kommentti noin yleensäkin saa minut niin iloiseksi että about pompin tuolillani hämmentyneenä. (*´`*) Sama juttu myös uusien lukijoiden kohdalla, iloitsen sitä että raapusteluni jaksavat kiinnostaa, enemmän tai vähemmän, fine either way!





Siinä kai se. Näillä näkymin cosplayhommat saavat olla pienellä katkolla nyt, sillä kankaiden olinpaikka on tällä hetkellä kiinniteipattu pahvilaatikko, ja ompelukone saa odotella koppansa alla. Eli toisinsanoen muutto olisi edessä nyt tulevana viikonloppuna. Odotan innolla muunmuassa sitä hyvän kokoista parveketta, jolla maalaamishommat, liimailu ja propinveistelyt sujuvat ehkä vähemmällä tuskalla ja tukehtumisella, ja vihdoin saan jopa pöydän jolla askarrella! Olen löytänyt tässä välissä myös yhden "pakko tehdä" -hahmon jonka kanssa tähtään todennäköisesti kesän Desuun. Siitä kuitenkin lisää sitten kun saan aloitettua tekemisen. Siihen asti siis!

Näytän keskisormea lattialle? :'D
PS. Pyydän anteeksi jos postaus on vähän sekavanlainen, väsyttää kohtalaisesti, mutta tahdon tämän nyt ulos ennen kuin tapahtumasta on kulunut kuukausi.

3 kommenttia:

  1. Piuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! Olet hippa! Saa tagin!
    http://cosplaynepatoivo.blogspot.fi/2013/03/muutamat-11.html

    VastaaPoista
  2. http://morethanplay.blogspot.fi/2013/03/tuplataggaus.html syvimmät anteeksipyyntöni (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧♪ :・゚*✧: ♪ oletkin tuplataggauksen uhri ohohoho.

    VastaaPoista
  3. Yay, lisätekemistä pääsiäislomalle :3 Ja voisi melkeen sanoa että triplataggaus, jos Nezuminkin kysymykset lasketaan :'D

    Mutta kiitos tagaamisesta, postaus kehitteillä! *juoksee*

    VastaaPoista