2013/01/13

Wippileikkejä ja frostisuunnitelmia

Hiphei ja uusi vuosi! Useat muut ovat vuodenvaihteen tuntumassa tehneet noita katsauksia omaan cosplayhistoriaansa, mutta minä en nyt hyppää kelkkaan muutamastakin syystä. Ensinnäkin puhtaasti siksi, että itse olen kuitenkin senverran tuore tapaus, ettei niitä vuosia ja pukuja ole kertynyt vielä ihan viittäsataa. Toisena syynä taas ihan simppelisti se, että kaikista puvuistani ei ole edes kuvamateriaalia. Toivottavasti tänä vuonna pääsisin korjaamaan tämän puutteen, ja kuvailemaan myös noita pukuja joista ei kuvia löydy vielä.

Mutta paluu tähän vuoteen. Frostin cossit on nyt aika pitkälti päätetty, ja tekeminenkin jo aika hyvällä mallilla. En ole vielä varma siitä mille päivälle mikäkin nyt tulee, mutta seuraavanlaista on yleisestikin suunnitteilla tapahtumaan.

Maria Akizuki (Shin sekai yori)

Tämä on se puku jonka kanssa olen saanut jotain aikaiseksi, ja tällä hetkellä suurempi osa puvusta on tehty kuin tekemättä, eli suht hyvin valmistuu! Tässä puvussa on tähän mennessä tullut muutama pieni mutka matkaan vaikka tekemisprosessi on ollut aika yksinkertainen. Ensinnäkin tuo hamekangas. Voi kettujen kuningas kun tuota oli vaikeaa löytää. Kun tosiaan natseilen itse aika pitkälle sen kankaan värin ja sävyvivahteiden kanssa, on kankaiden löytäminen aina haaste, mutta tämä oli taas ihan omaa luokkaansa. Onneksi Helsingin keskustan Eurokangas ja sen verhokangasosasto sitten pelasti.

Toinen mietiskelyä aiheuttanut asia on tuo kaulus ja sen värillinen osio. Kun eihän kimonoissa tms. yleensä ole mitään tuollaisia reunuksia, vaan aluskaapu joka näkyy vain kaula-aukon kohdalta. Animessa tuo onkin laitettu juuri sillä "oikealla" tavalla, mutta tuo reffikuva jaksaa hämmentää. Teen tuon kuitenkin sillä perinteisemmällä tavalla, tosin irtokauluksella, sillä vaatekerrosten määrä on jo valmiiksi ihan tarpeeksi suuri.

Ja tämän verran olen saanut tehtyä tähän mennessä. Jättäkää langanpätkät huomiotta, en voinut päättää paidan helman pituutta ennenkun olin tehnyt hameen valmiiksi, joten siksakkaukset puuttuvat vielä. Ja tuo ihmemyttyrä vyötäröllä ei ole se lopullinen vyöviritelmä, vaan vyötärölle sitaistu kankaankappale ihan vain hahmotuksen auttamiseen. Harrastan aika paljon tätä että testailen keskeneräistä pukukokonaisuutta päälle ja otan kuvia jotta hahmotan esim. mittasuhteita ja muuta hassua paremmin. Ja tässä prosessissa tökin itseäni nuppineuloilla viiden vuoden edestä.  

Ei, en leiki kuollutta, peilikuva kääntää luonnollisesti kaulukset väärinpäin. :'D
 Ja kuten kuvasta näkyy, puuttuu suurin osa jutuista tuosta paidasta. Vielä on tehtävä siihen tuo kaulusjuttu, kanttaukset, sekä etuosan läpyskät + "jatkopalat". Sen lisäksi on tehtävä tuo violetti vyö/obi -asia, sekä kengät, jotka toteutan varmaan simppelisti yhdistelmällä ballerinat + valkoiset melkeinpolvisukat.

Toinen puku ei ole oikeastaan päässyt vielä alkuun peruukkia enempää, sillä olen veivannut eri asuvaihtoehtoja edestakaisin niin paljon etten taida olla vieläkään ihan varma. Mutta hahmo on siis Nagisa Motomiya sarjasta AKB0048. Nyt kun AKB0048 Next Stage alkoi, ovat fiilssini sarjaa kohtaan jossain ihan kuussa asti. Eipä sillä että ne olisivat sieltä koskaan laskeneetkaan.

      
 Niin paljon sinistä.. Olen itse ollut aina enemmän sellaisissa lämpimissä sävyissä viihtyvää sorttia, joten katsotaan sitten millaiset fiilikset on kun päällä on lähes pelkkää sinistä. :'D Mutta puku on ihana, ja minulta löytyy tuohon liiviin jo todennäköisesti kankaat, kultanauhat, ja modattavissa oleva kauluspaita, joten hankintalistakaan ei ole ihan toivottoman pitkä! Ja ihana Nagisa, pakko cossata. Unelmissani siintää jo kunnon AKB0048 -ryhmä, mutta tulevaisuus näyttää, kun en ole itse kovin hyvä näissä ryhmänhaalinta -hommissa. Ja sitten saisin pyöriä sen ongelman kanssa että uguu liikaa ihania hahmoja. :'D

Ja tosiaan, valmiina cossin toteutumista odottelemassa on myös peruukki. Sen oikea väri + tuuheus näkyy kuvasta about yhtä hyvin kuin miten laadukkaan tarkentumaton kuva on, mutta aina ei voi voittaa. Olen vähän mietiskellyt peruukin valmiista tuuheudesta huolimatta josko ompelisin tuonne alareunaan vielä vähän lisäkuitua jotta latvapuolen vaikutelmasta tulisi enemmän tuollainen rikotun suorahko tämänhetkisen pyöreyden sijaan, ja siitä saisi pikkaisen lisäpituutta samalla.

Ja jälleen kerran testiriepu rusettina.

Tämä on myös taas niitä tapauksia jotka ovat saaneet minut kuolaamaan niitä piilolinssejä, voi miksi piilolinssisovitusten yms pitää olla niin arvokasta  tavaraa opiskelijabudjettiin.. Tahdon siellä sovituksessa käydä kuitenkin vaikken laseja normaalisti tarvitsekaan, sillä en tahdo myöskään vauhdittaa näönmenoa tunkemalla silmiini muovinkappaleita jotka eivät sinne sitten sovikaan. Vaikka sitä sanotaankin että hyvin harvoille ne pehmeät linssit eivät käy jne jne, mutta se on sitten turhaa itkeä jos sattuukin olemaan se onneton yksilö jolle ne eivät sovi, ja silmä sanoo poks kun ne sinne survoo, tai jos ne onnistuu laittamaan jollain tavalla väärin. Näköaisti on kuitenkin suht tärkeä ainakin itselleni, joten tahdon pitää siitä parempaa kuin huonoa huolta.

Varavaihtoehtona on tietysti vielä se Roxyn violetti mekko, jonka todennäköisesti pakkaan mukaan jokatapauksessa, niin voi sitten vaihtaa pukua vaikka kesken päivän jos siltä tuntuu. Mutta näillä puvuilla mennään ainakin näin alustavasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti