2011/07/21

Viimeisin, muttei.. no joo.

Näin on viimeinen Finncon-Animecon -yhdistelmä koettu, enkä voi sanoa olevani surullinen. Fiilikset on vähän..laimeat. Jotenkin tapahtuma ei itselleni tuonut edes sellaista conifiilistä mikä yleensä on, ja sen kuulin muutaman toisenkin suusta conin päätyttyä. Jollain tavalla mm. se tilojen suuri hajanaisuus aiheutti sen, ettei esim. kaikkia tuttuja tullut bongattua kun porukka oli niin hajallaan, eikä sellainen coneille yleinen markkinameininki ja Fiilis noussut pinnalle sen suuremmin. Tiedä sitten vaikuttiko myös oma cossittomuuteni tähän, sillä cossi päällä tuli hilluttua vain lauantaina. Tällä cossittomalla linjalla selittyy osittain myös postauksen vähäkuvaisuus.

Ja sitä jotain jäi puuttumaan myös infopuolella. Olin tosiaan vänkäröimässä tapahtumassa, eikä se infon määrä mitä ennen conia itselleen sai ollut mitenkään kamalan tähtitieteellinen, itse tehtävistä ei tullut minkäänlaista infoa, ja vuorotkin saatiin siinä päivä-pari ennen conia. Vuorojen myöhäinen saapuminen ei niin iso juttu ollut, mutta omalla kohdallani esim. lauantain cosplay-työaika oli auki vielä silloinkin kun conipaikalle ekan kerran astuin. Onneksi kuitenkin cosplayvastaava sattui työvoima-infopaikalle samaan aikaan kun itse sieltä lätkääni hain, ja asiat selkenivät siltä osin. Parempi infoaminen olisi kyllä jättänyt vänkäröintikokemuksesta huomattavasti paremman fiiliksen. Ja jos töihin on ilmoittautunut niin sinne kuuluuisi myös ilmestyä kiitosnam. Itse en tätä saanut tosin omakohtaisesti kokea, mutta tietäähän sen, että jos joku ei tee tehtäviään niin jonkun ne on tehtävä kuitenkin, ja ne on ne tunnolliset sitten jotka muiden tehtävät saa niskaansa.

Perjantaipäivä meni noin muuten lähinnä siihen että zoomailtiin nuo talot ja tilat mihin coni oli levittäytynyt, niitä kun riitti. Ja asettauduttiin ihanaan hotellihuoneeseen. Majoituttiin siis Centro-hotellissa, joka on kohtuullisen pieni ja viihtyisä hotelli ihan sopivan matkan päässä conipaikasta. Jos pientä mainostusta heitän, niin hotellin aamiaisesta ei kamalasti vaihtoehtoja puuttunut ja esim. hedelmät ja croisantit olivat todella nam ja tuoreita, plus jopa kakkua löytyi. Voi pyhä ähky. Huonekin oli tosi viihtyisä ja toimiva pienestä koostaan huolimatta, löytyi kattotuuletin, kylpyamme, suuri kokovartalopeili ynnä muut mukavuudet. Ainoa pieni miinus jääkaapin puutteesta, ei saanut juotavaa kylmään.  

Hotellihuonefiilikset, hieman pirteämmät kuin conipaikalla. +  laadukas kuva on laadukas.Conin puolella lauantaina ei tullut tehtyä paljoa cosplaykisan lisäksi. Lähinnä kipiteltiin ympäriinsä ja mietittiin menisikö sitä jotain ohjelmaa katsomaankin, mutta mitään kovin kiinnostavaa ei sitten osunut kohdalle. Itse cosplaykisassa olikin sitten niitä käytännön ongelmia, joista ei-niin-pienin oli se sinfonia-orkesterin setti joka oli kasattu siihen keskelle lavaa, ja johon ei saanut missään nimessä koskea etteivät heidän systeeminsä menisi sekaisin. Sekaisin menikin sitten ryhmäkisaajien pasmat noin esityksien kannalta, kun lavasta oli käytössä varsin minimaalinen kaistale, johon piti saada se esityksensä mahtumaan. Kaikki ryhmät kuitenkin selviytyivät nätisti tästä rajoituksesta huolimatta, isot propsit tästä heille! Kyse ei siis todella ollut siitä, ettemme olisi jaksanut roudata noita kamoja pois tai edes sivuun, vaan siitä ettei se ollut sallittua. Ketuttamaan se kyllä pisti, kun cosplaykisa tuntui olevan toissijainen konserttiin nähden, vaivalla suunniteltu ja harjoiteltu esitys ei kyllä millään pääse oikeuksiinsa tuollaisessa tilassa.

Iltabileissä tuli käytyä myös, ja olihan siellä ihan hyvä fiilinki päällä. Alussa soittaneen bändin omaa tuotantoa en pahemmin tunne, mutta ne kaksi vikana soitettua biisiä nam, The Pillows -covereita ! Hybrid Rainbow on yksi parhaista biiseistä ikinä. Pakko tosin sanoa että bassari paukkasi vähän turhan kovalla, jonka vuoksi välillä oli tarpeen combottaa sormi + korva. Velhonshakki-turnaus oli myös mielenkiintoinen, mutta itse en shakin sääntöjä edes tiedä, niin ne pelillinen puoli jäi pimentoon. FFFight oli ehkä viihdyttävin osa bileitä, ja esim. kaikkien yaoi-fanien summonaaminen oli hyvin.. strateginen veto. :D Kyllähän se vähän surustutti kuulla ettei VisualGayn porukka faitteja enää pidä, mutta tulevaisuus näyttää millaista meno tulee olemaan. Lähdettiin paikalta jo joskus yhdentoista aikoihin, kun ei se meno mitään ihan tajunnanräjäyttävää kuitenkaan ollut. Oli mukavaa kun vänkärinä pääsi ilmaiseksi sisään, vaikkakin lähtiessä sitten törsäsin sen neljä euroa ylihinnoiteltuun Batteryyn, hhuhuh.

Sunnuntaisen animehuone-nakin kohdalla olin aikalailla pihalla noin about kaikesta. Paikalle saapuessani oltiin aikataulusta roimasti edellä, ja minun pyörittämäkseni tarkoitetusta animesta oli näytetty jo kaksi jaksoa. Plus se läppäri.. Ei mitään ongelmaa olisi ollutkaan, jos se coniläppäri olisi sellaista tekniikkaa jota osaan käyttää! Crunchyroll itsessään on tuttu juttu kun sieltä tulee noita julkaistavia sarjoja seurattua harva se päivä, mutta se tietokoneen funktiot eivät auenneet itselleni niin yhtään. Oli varsin jännää kun toisen vänkärin kanssa yhdessä ihmeteltiin sitä, miten ihmeessä tuo rakkine toimii, ja päädyttiin sitten soittamaan apua paikalle kun ratkaisua ei löytynyt edes ohjelappusista. Sitten vastaava saapuu paikalle, näpsäyttää vain simblsalabim, ja kysyy että mikä tässä siis oli se ongelma.. *headdesk*
Pyydän suuresti anteeksi kaikilta jotka olivat kyseisen episodin ja viivästyksen kohdalla paikalla/kyllästyivät odottamaan!
  Loppujenlopuksi vapauduin tehtävästä, kun seuraava vänkäri kutsuttiin paikalle, josta olin ihan helpottunut, mutta jäljelle jäi niin jäätävä nolotus, etten taida hetkeen uskaltaa vänkäröimään, ainakaan mitään missä pitää osata käyttää tekniikkaa..

Yleinen fiilis conista on aika mitäänsanomaton. Olihan se kivaa päästä irti arjesta, käymään Turussa pitkästä aikaa, ja ihastelemaan hienoja cosseja, mutta noin conina ja järjestelyjen puolelta tapahtuma ei kovinkaan hienoa vaikutelmaa jättänyt. Olen kyllä ihan iloinen siitä, että conien matkat eriytyvät, sillä kahden tämänkokoisen tapahtuman yhdessä pitäminen osoittautui viimeistään nyt varsin epäkäytännölliseksi. Muutaman käteenjääneen jutun mainitakseni jäi conista into osallistua joskus itsekin cosplaykisaan, ja mahdollisesti kokeilla vänkäröintiä jossain toisessakin conissa kuin Animecon. Jos nyt saan tämän hyödyttömyyden fiiliksen rapisteltua hartioilta ensin, hhahah. :D Tämä oli kolmas kerta conityövoimana, ja kaikki nuo kerrat olen ollut Finn/Animeconissa.

Loppuun vielä pakollinen turistikuva!

Se on niin hieno ja värikäs, en voinut vastustaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti