2011/02/09

Catch the wheel that breaks the butterfly

Nyt on pikkuhiljaa jo aikalailla varmistunut, että mihin tapahtumiin tästä tulee suunnattua, kun ei vaan yksinkertaisesti rahat riitä kaikkia niitä kauimpia käydä läpi. Mutta ainakin Kuplii, Desucon, Animecon ja Tracon tulee tänävuonna käytyä, joka ei loppujenlopuksi ole yhtään hassumpi saalis. Desun ja Animeconin majoitushommatkin on varattu, joten nyt vaan puskemaan niitä cosseja valmistumista kohti! Vinkkinä muuten majapaikattomille, että Lahteen maaliskuussa avattava Omenahotelli on alkanut ottaa varauksia huoneista, itsekin sieltä varattiin huone, ja saatiin halvalla kun oltiin näin ajoissa. Turun suhteen tosin oli huonompi säkä sen suhteen, että Omena huusi eioota, tosin äsken kun katsoin mielenkiinnosta uudelleen, näytti niitä vapaita huoneita olevan taas.. Hotellihuone kuitenkin saatiin varattua toisesta paikasta, vaikkakin siitä saa maksaa vähän enemmän, mutta hintaan myös kuuluu vähän enemmän ja toivonmukaan laadukkaampaa. Mukavaahan se on kun on kunnon hotelli jossa rentoutua conituksen lomassa. Ollaan myöskin ajoissa paikalla tällä kertaa, joka siis tarkoittaa molempien tapahtumien kohdalla perjantai-iltapäivää, joka vähän jelppii karsimalla mm. raskaan conipäivän jälkeen tapahtuvan ahaa-elämyksen, että ainiin, nyt pitäisi sitten raahata laukku sinne majapaikkaan. Nimim. se parin kilsan matka Tamperetalolta hotellille älyttömässä kuumuudessa ja hiertävillä kengillä ei ollut ihan herkuin juttu ikinä. Plus Turun kohdalla myös se, että ainakin omasta viimeisimmästä vierailustani on ehkä se vuosikymmen aikaa, joten pieni paikkojen zoomailu ei ole pahitteeksi. Vaikka onhan sitä anime-ohjelmaa perjantainakin, mutta sen voi laskea sellaiseksi kevyeksi alkupalaksi.

Noin yleisesti kokemusta ei Suomen hotelleista ole tähänmennessä kertynyt viime Traconin Omenahotellivierailua enempää, mutta kyseinen lafka todettiin ihan toimivaksi, ja hinta-laatu -suhde oli ihan hyvä. Ärsytti vaan kun siellä oli ihan superfluffyt peitot ja kaikkea, mutta lämpötila oli senverran korkealla ettei voinut kuvitellakaan nukkuvansa sen alla. :D Miinuksena siitä huoneesta voisi kyllä heittää sen, ettei telkkari toiminut ollenkaan vaikka miten kauan koitettiin sitä rämpläillä.

Cossien puolelle palatakseni taas, aikatauluttomuus on vieläkin pysyvää vaikka vähän olen tottakai hahmotellutkin sitä, mikä sopisi mihinkin jne. Esimerkiksi Desuun on nähtävästi jonkinsorttinen yleinen FF-ryhmä kerääntymässä, joten Serahin sijoittaminen siihen joukkioon olisi ehkä ihan okei. Hahmovalinnat ovat sellaisia kohtuullisen pysyviä jo, mutten viitsi kuitenkaan enempää paljastella, koska olen luonteeltani niin paljolti aina uusista jutuista innostuva, etten voi vieläkään olla ihan varma mitkä puvut saavat nähdä päivänvalonkin, ainakaan tämän vuoden puolella. Pitäisi vaan tilailla peruukkeja, tuntuu että aina kun sen peruukin saa käsiinsä, niin inspis puvun valmiiksisaamiseen nousee kummasti. 
Tämänhetkisistä cosplayprojekteista päällimäisenä onkin edellämainittu Serah, jonka kanssa edistystä tapahtuu etenkin paitaosiolla, vaikkakin hieman mietintää tämän cossin kanssa saa suorittaa. Esimerkiksi ne paidanhelman semi-läpinäkyvät lärpäkkeet mietityttävät hieman toteuttamisen kannalta, olen miettinyt aika monenlaisia vaihtoehtoja, ja päätynyt vaihtoehtoon jonka toimivuuden suhteen voi vaan pitää peukkuja pystyssä. Plus toivoa etten esim. silitä tukikangasta joko silitysrautaan tai sormiini kiinni, viimeisimmästä tukikankaan kanssa pelleilystä kun on jo pari vuotta. Muuten paita on tähänmennessä ollut ihan yksinkertainen tehdä, eikä ne vähän kammoamani muotolaskoksetkaan feilanneet kamalan pahasti, en oikestaan edes tajua minkä takia ne itseäni kammottivat etukäteen. :D En ole myöskään tainnut koskaan ennen tehdä mitään pellavasta, joka on osoittautunut reunojen hapsoittumista lukuunottamatta oikein kivaksi kankaaksi, ja sopii kyllä tähän mainiosti ollessaan tuollaista hieman paksumpaa laatua josta ei kummemmin näy läpi.

 Eniten harmaita hiuksia ja tuskaisia hetkiä on aihettanut kyllä se hame. Tai siis itsessäänhän se on ihan basic vekkihame laatikkovekeillä, mutta oikeanlaisen kankaan löytäminen tuottaa ne ongelmat. Nyt jonkinverran kangaskauppoja kierreltyäni ja myös nettikangaskauppoja stalkattuani alan pikkuhiljaa päätyä siihen työläimpään vaihtoehtoon, että painan nuo kuviot yksiväriselle kankaalle. Jotenkin vaan kun tuijottelee niitä lähdekuvia kangaskaupassa ja katselee ympärilleen, niin kaikki kankaat näyttävät enemmän tai vähemmän vääriltä, joka ei tosin liene yllätys. Enkä tahtoisi ottaa mitään perus mustapunaista tartan-kuvioitua kangasta jota havaintojen mukaan useat Serah-cossaajat ovat käyttäneet, koska tahdon päästä mahdollisimman lähelle sitä originellia lookkia. Perfektionismi jyllää taas. Katsotaan sitten kuukauden-parin päästä uudestaan, kun kankaanpainantayritykseni ovat enemmän tai vähemmän failanneet ja kipitän häntä koipien välissä ostamaan sitä punamustaa kangasta. :D
Voin tosin hehkuttaa ainakin sitä, että löysin ihan täydellistä mustaa pitsiä tuohon hameenhelmaan! Ihmettelen kyllä sitä, miten kiven alla pitsi tuntuu yleisesti olevan kangaskauppojen valikoimissa, esimerkiksi Eurokangas tuntui myyvän vain tonneittain värikkäänkoppuraisia ja reunoistaan hapsottavia muovipitsinippuja.

  Myös peruukki tätä cossia varten saapui juuri eilen, tuli muuten tosi nopeasti amerikoista! Viime keskiviikkona tilasin ja nyt jo saapui. Oli oikeastaan ihan huvittava homma se postiluukku-episodi. Olin juuri eteisessä kun postimies tuli ja tiputti ensin postikortin postiluukusta, jonka noukin lattialta heti, jonka jälkeen huomasin että oho sieltä tulee vielä jotain. Siinä sitten posteljooni sai änkeä ja hivutella sitä peruukkipakettia varmaan naama punasena postiluukkuun, tuli jo sellanen fiilis että pitäiskö tarjota vetoapua tai avata vaan ovi.. En kuitenkaan viitsinyt avata ovea, kun posteljooni olisi saanut sen varmaan vaan täysillä otsaansa. :D Ja saihan se sen sieltä ujutettua aika nopeasti kuitenkin.

sniik piik!
 Itse peruukki on ihan perfect väriltään, malliltaan ja muutenkin, vaikka toki pientä parturointia pitää suorittaa esim otsikselle. Ei niin varsinaisena miinuspuolena tästä täytyy tosin mainita, että se peruukin sisällä oleva säätöhomma on vähän turha, sillä jos ne hakaset ovat edes jotenkin kiinni, ei peruukki omaan jättipäähäni mahdu. :D Mutta kun ne avaa kokonaan, niin pehko istuukin päähän ihan täydellisesti! Täytyy nyt toivoa ettei aivot liikaa kasva tässä ennen kesää, että tuo mahtuu vielä coneissa päähän.

Noin otsikkoon viitaten, katsoin jonkinaikaa sitten Eden of the Eastin (Higashi no Eden) loppuun, ja sen Opening (biisi: Oasis - Falling Down) vaan nappasi, tykkään tosta kokonaisuutena, eli sekä videosta että biisistä ja siitä miten ne synkkaa yhteen. Ei sillä ettei myös kyseinen anime itsessään olisi ollut ihan kohtuullisen mahtava, suosittelen katsomaan jos ette ole katsoneet vielä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti