2013/08/15

Pöksyt.

Traconiin on aikaa sen kuukauden verran, ja toinen cossi sitä varten on jopa aloitettu. Suunnitelmat ja niiden toteutuminen ovat tällä hetkellä suurelti kiinni siitä, tulevatko peruukit ajoissa. Yleensä omat peruukkini ovat kyllä saapuneet parin viikon sisällä, mutta nyt kun on lukenut taas facebookissa ja galleriassa ihmisten stressaamista aiheesta, alkaa itseäkin vähän stressata.

Mutta niihin suunnitelmiin.

Lauantaille on nyt suunnitelmissa tehdä se Niji iro kuma kuma -Ranka, ja mietiskelin josko olisin sillä uskaltautunut kisaankin asti. En kuitenkaan ensimmäisessä vaiheessa ilmoittautunut vielä, koitan nyt loppuviikon puskea pukua eteenpäin ja katsoa tuleeko onkelmia, etten sitten joudu turhaan perumaan osallistumistani ja viemään paikkaa joltain toiselta, joka olisi kisaan tahtonut. Toinen syy on se, että en enää koskaan ikinä tahdo lähteä kisaan sellaisella puvulla, josta en voi olla ylpeä, ja jonka kanssa tekisi vaan mieli juosta karkuun ja piiloutua. Vaikka samanlaisia fiiliksiä varmasti esiintyy lievemmässä mittakaavassa vaikka puku olisikin omilla kriteereillä hyvä, kun kaikki kanssakisaajat on ihan liian upeita. Vähän saattaa hirvittää ajatus siitä, että jos ilmoittaudun mukaan, niin joudun sinne kokeneiden sarjaan konkarien sekaan. ^^'
 
Nämä värit, niin ihanat

Mutta joo. Puvusta on tällä hetkellä lähes valmiina nuo rannekkeet sekä shortsit, joiden tekeminen ei ollut yhtään niin kamalaa kun pelkäsin! Shortsit on tehty Jokatyypin kaavakirjan suorien housujen kaavoista muokkailemalla, mm. korottamalla vyötäröä, siirtämällä vetoketju edestä taakse, ja tietenkin lyhentämällä lahkeita. Muutoksia tuli niin monta, että tahdoin testata kaavojen toimivuuden ennenkun tartuin oikeisiin kankaisiini. En kuitenkaan pidä siitä, miten ne lakanakangas-versiot jäävät pyöriskelemään hyödyttöminä kaapin perukoille ja lentävät sieltä todennäköisimmin lopulta roskikseen, joten nappasin testiversiota varten Acchanin takista ylijäänyttä punaista kangasta, ja tein kokeilukappaleet niistä.  Niistä oikeista shortseista ei nyt ole vielä kuvaa mutta protoista on. Taskut lerpattavat tuossa vähän tyhmästi kankaan ohuuden vuoksi, mutta muutoin toimii.


Sunnuntain puvuksi taas pyrkii joku super highschool level idoli, aka Dangan ronpan Sayaka Maizono. Tämä puku on aika suuresti riippuvainen siitä, saanko peruukin ajoissa, mutta sormet ristissä odotellaan! Saa nähdä kuinka monta ronpacossia paikalta voi bongata nyt kun tuo animekin pyörii, suunnitelmia on näkynyt aika runsain mitoin. Itse siis luin/katsoin tuon pelin let's playna ennen animen ilmestymistä, ja olen suunnitellut tämän cossin tekoa siitä lähtien. Pääsen taas metsästämään ruutukangasta hametta varten, voi tätä iloa!

Ensikerralla sitten wippimateriaalia, josko saisin vaikka aikaiseksi ottaa tälläkertaa enemmän kuvia tekemisen lomassa!

1 kommentti:

  1. Itselläni on Traconin sunnuntaina Ishimaru cosplay. Dynsse on Mondo ja Sieg Togami. :3 Voisi ottaa yhteiskuvia jos sattuu törmäämään.

    VastaaPoista