2013/08/01

Animeconko

Pitäiskö siitä conista jotain kirjoittaakin. Voisi sanoa että tapahtuma ei itsessään antanut paljoa. Sensijaan seura teki conista kivan, ja vaikka pari asiaa conissa tökki ja kovaa, niin positiiviset fiilikset jäivät päällimmäisiksi! Bussimatkat coniin ja takaisin sujuivat myös mukavasti, ja lattiamajoituksessakin nukkui hyvin, etenkin kun pääsi kaverin ilmapatjalle nukkumaan hhahah :'D

Lauantai -aamuna kipittelimme sitten kohti Musiikkitaloa, ja pääsimme matkalla mm. joidenkin innokkaiden turistien kuvakokoelmiin. Tapahtumapaikka puolestaan oli kokenut pienoisen uudelleenjärjestelyn viimevuoteen nähden. Osa uudistuksista toimi, osa ei ehkä niin hyvin, mutta ainakin vettä oli aina tarjolla kun sitä mieli teki. En jaksa ottaa kantaa muuhun järjestelypuoleen, sitä on pureskeltu jo niin monessa paikassa, ja toivon vain että järjestäjät ottavat palautteen ajatuksen kanssa vastaan, jotta ensivuonna vältyttäisiin turhalta epäselvyydeltä ja mielipahalta.

Ohjelmapuolelta sitten. Katselin ohjelmakarttaa etukäteen ihan innoissani, ja se ohjelma jota odotin ihan superisti eniten oli vähemmän yllättävästi AKB48 vs. AKB0048 -luento. Ja pettymään en joutunut! Luento kulki sujuvasti, ja oli ihanaa kuunnella itselle rakkaaksi muotoutuneesta aiheesta hommansa osaavan luennoijan kertomana. Pariin kertaan sain myös pidätellä poskelle pyrkivää kyyneltä videoklippien kohdalla, koska kaikki ne tunteet.. Myönnän vollottaneeni sarjaa katsoessanikin kerran, toisen, jos kolmannenkin.Luennon jälkeen oli suuntana cossikisa joka oli.. no, ei oikeestaan ollut. Ihan eka ihmeellinen juttu oli se, miten porukalla oli pakonomainen mielihalu jonottaa, vaikka käytössä oli paikkaliput. Miksi ihmiset kaipaavat semmoiseen sillipurkkiseen tungokseen seisomaan, tätä ymmärrä en. Surullisinta hommassa oli se, että tämä odottelu kesti monilla varmasti tuplasti kauemmin kuin se itse kisa, joka oli ohi aikalailla silmänräpäyksessä. Kisasta ei varmaan kukaan saanut kummempia elämyksiä, se oli kuin leipä ilman päällisiä. Propsit kuitenkin viihdyttävälle juontajalle!

Lauantai-illan kohokohta oli ylivoimaisesti se kun pääsi syömään. Hesburgerin falafel-hampurilainen, voi sinä vakiintunut coniruokani, älä koskaan katoa listalta! Noin muuten ei tehty mitään ihmeempiä, iltabileisiinkään emme suunnanneet, joka kyllä oli sinänsä hyvä päätös että yöunet olivat vallan ruhtinaallisen mittaiset! Majoitukseen saapuessamme kävi muuten hauska asia, kun tiskillä oli töissä eräs vanha tuttuni, joka ei tunnistanut minua ennekuin luki nimeni paperista :'D Niin se cosplay vaan piilottaa henkilöllisyyden!


Alkoi naurattaa tuo "I mustn't cry" tuolla yläpuolella yhdistettynä tähän hampurilaisenkuvaan :'D

Sunnuntaina pakkasimme kimpsut ja kampsut, ja suuntasimme auringon paahtavassa porotuksessa conipaikkaa kohti. Päivän ensimmäisenä ohjelmana kävin suuntasin kohti luentoa Momususta Momokuroon - idolikulttuurin keskipitkä oppimäärä,  jonka alusta kului harmillisen pitkä aika tekniikkaongelmien kanssa kamppailuun, kun videot eivät suostuneet pyörimään kunnolla. Luennolta noin muuten ei jäänyt itselleni kovin paljoa uutta tietoa käteen, mutta näytettyjen musiikkivideoiden määrä korvasi tämän aika hyvin, niitä kun katsoo aina mielellään! On tosin sanottava että muutamaan otteeseen minua ihmetytti se, kuinka luennoitsijat lipsauttelivat vääriä nippelitietoja, ja katsomossa istunut tietäväinen henkilö korjaili niitä sitämukaa. Jos jotain ei varmaksi tiedä, niin sen kertominen faktana ei ole kovin suotavaa, vaikkei kyseessä nyt mikään maatakaatava asia olisikaan.

Toinen luento/paneeli/asia jonka katsomossa tuli istuttua oli Minä, isä, äiti ja hassu harrastukseni cosplay. Ohjelma oli ehdottomasti viihdyttävää settiä, ja yleisön osallistuminen oli ihailtavaa! Pidän tällaisista paneelipohjaisista ohjelmista, joissa yleisökin saa puheenvuoron, ja jopa innostuu ottamaan sen käyttöönsä. Etenkin tämän aiheen käsittelyyn erilaiset kokemukset ja näkökannat toivat lisää syvyyttä, ja tunnelma salissa oli tosi mukava! Oli hauska kuunnella kokemuksia sellaisista asioista joita en itse ole kokenut, kun olen kuitenkin aloittanut harrastuksen aika "vanhana". 

Viimeisenä ohjelmana suunta oli kohti Esityskisaa. Olen pitkälti samalla linjalla tuomarien kanssa sijoituksista, joskin olisin laittanut toisen ja kolmannen sijan saaneet toisinpäin. Emme jääneet paikalle esitysten jälkeen, joten skippasimme samalla sen juontajan impropätkän, jonka tosin päädyin sitten katsomaan jälkikäteen Youtubesta. Ihan jännä ratkaisu sinällään, kyseinen kaksikymmenminuuttinen olisi voinut mennä hyvinkin vaivaannuttavaksi, mutta onneksi juontajan improamiskyky ja heittäytyminen oli huippua.

En yleensä kamalasti shoppaile coneissa mutta ei tällaista söpöläistä voi vastustaa! ♥
Ja saatoin innostua piirtelemään sydämiä kuviin.

Jos pari sanaa sanoisin niistä cosseistakin.. Lauantai ei ollut cossillisesti kovin hieno päivä. Vaikkakin pidän Acchanin puvusta kovasti, olivat suurimmat haasteet maskeerauspuolella. Ihan eka juttu oli se, että huomasin lauantai-iltana unohtaneeni kosteusvoiteeni kotiin, ja ilman sitä ihoni on aikamoista hevonkakkaa. Tämän lisäksi huomasin aamulla ripsivärini olevan niin kuivunut, ettei sillä saanut kovinkaan kummoisia aikaan, joten päädyin käyttämään tekoripsiä.. jotka olivat jo itsessään aika kaameat, ja tämän lisäksi repsahtelivat irti huonon liiman vuoksi kokoajan. Tämänvuoksi näytin varsin pösilöltä koko päivän, jonka tajusin sataprosenttisesti vasta jälkikäteen. Eli kaikki jotka ottivat minusta kuvia lauantaina: anteeksi epäedustavasta naamasta. ^^' Allaolevat Acchan-kuvat otti Nezumi, kiitos! (Hitsikun on aina vaikeeta päättää millä nimellä tuttuja ihmisiä kutsuu internetissä! :'D )
Sunnuntain cossista ei ole sen kummempaa sanottavaa tai kuviakaan, mutta se oli mukava päällä ja hahmon cossaaminen oli kivaa. Cossi päällä tuli jokseenkin sellainen olo, että yksinkertaisuutensa ja yleisyytensä vuoksi se olisi ollut ehkä parempi ryhmän jäsenenä kuin yksinpukuiltavana, mutta toisaalta siihen sunnuntain perus koomafiilikseen sopiikin simppelimpi puku.

Täytyy vielä sanoa että Kuopiolaiset mummot ovat ihania! Lauantai-iltana lähdin käymään kaupassa mm. sen unohtuneen kosteusvoiteen vuoksi, ja eksyin sitten tapani mukaan matkalla aika komeasti, päätyen kipittelemään semmosen muutaman kilsan lenkin. :'D Matkan aikana tapasin muutamankin mukavan ihmisen, jotka olivat ihan ihastuneina siitä, miten kivoilta me cossikansa näytetään. Ensimmäinen kohtaaminen oli ehkä ihanin, kun sellainen vanhempi naisihminen haastatteli kovasti, ja ihan ihastuneena katseli pukua läheltä ja kaukaa ja pyysi pyörähtämään jne. Kyseli myöskin kovasti kaikesta pukuuni ja tapahtumaan liittyvästä, kehui tyylikkääksi, ja ihmetteli kovasti miksen ollut osallistunut kisaan. Hän oli kuulemma käynyt alueen lähistöllä jo kertaalleen ja höpötellyt muidenkin cossaajien kanssa tapahtuman sisällöstä ja siihen liittyvistä harrastuksista. Mikseivät kaikki ohikulkijat voisi olla yhtä kivoja ja positiivisia! ;u;Seuraavaksi sitten Tracon. Toinen puku on jo ainakin puolittain päätetty, ja hahmo täälläkin kertaalleen mainittu, mutta varmaksi ei voi sanoa ennenkuin on valmista!

2 kommenttia:

 1. Kiitos ihanasta kommentista, lämmitti päivää! :3 Itse puhujapöntössä olo ei ollut niin varma, mutta hyvä että ilmeni kuitenkin positiivisessa valossa.. Niitä muutamia kuvia mitä räpsin niin löytyisi kaverin koneelta että voisin ne kaivauttaa esille jos haluat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, ainakin yleisöstäpäin katsoen ohjelma sujui paremmin kuin hyvin! ^^
   Kuvilla puolestaan ei nyt ainakaan mitään kummempaa kiirettä ole, mutta onhan niillä sellainen muistoarvo, eli saa kyllä heitellä tähän suuntaan ~

   Poista