2012/02/12

C.C'n synty

Pääsi taas venähtämään tämän postauksen julkaiseminen, kun jostain syystä jätin tämän lojumaan luonnoksiin julkaisemisen sijaan. Kuten viimepostauksessa mainitsinkin, tuossa C.C'n puvussa oli aika monta juttua joita kokeilin ensimmäistä kertaa, ja kyllähän sen huomasi että harjoitusta tarvitaan, vaikkakaan mitään suurempia kämmejä ei onneksi käynyt.

Jos lähdetään loogisesti päästä liikenteelle, niin peruukin kanssa tuli ekaa kertaa kokeiltua talkin kanssa leikkimistä, sillä tuo oli alun alkujaan hippasen kiiltävämpi kuin olisi suonut. Ripottelin talkkia lähinnä päälaelle ja otsiksen puolelle, sillä pituuksissa se kiilto ei häiritse ihan niin paljoa. Hyvinhän tuo toimikin, teki peruukista heti vähemmän muovisen näköisen, ja kiillon hävitessä ilme muuttui myös hippasen vaaleammaksi, joka oli myöskin toivottu asia. Ostin kanssa vihdoinkin hiussakset (normaalit ja ohennussakset), ja kyllä kelpasi niillä peruukkia leikellä. Ohennussaksien kanssa pelleilyä saan tosin vielä vähän harjoitella, että oppisin nätimmin riipaisemaan oikean määrän kuitua irti, sillä sen kanssa tahtoi mennä niin, että joko sitä irtosi liikaa tai ei melkein yhtään.

Itse puvun puolelta sitten. Ehkä jännin juttu oli se, että vuoritin ekaa kertaa. Ei se ehkä mennyt ihan oppikirjan mukaan, mutta ihan siistiltä näyttää kuitenkin, ja vuori hoitaa hommansa ryhdittäjänä ja läpinäkyvyyden blokkaajana ilman sen kummempia kommervenkkejä. Vuoritin sekä tuon lärpäkepuvun että shortsit, aluspaitaan en kokenut tuota niin tarpeelliseksi (=en jaksanut).


Shortsien kohdalla uusi juttu oli myös kaavojen piirtäminen valmiista vaatteesta. Ei ole tullut missään vaiheessa tarvittua tuota tekotapaa muuten, mutta noita shortseja suunnitellessani tajusin ettei kaavakirjasta löydy tarpeeksi helposti modattavia kaavoja niitä varten, ja kaapista löytyi about oikeanmalliset shortsit valmiina, joten houkutus voitti. Ihan hyvin tuo itseasiassa onnistuikin, vaikkakin hajoilin niiden kaavojen hassuudelle vähän, vaikkei niissä ehkä mitään niin hauskaa ollutkaan, muoto vaan näytti niin mielenkiintoiselta. :D En muuten kamalasti pidä housujen tekemisestä, mutta näitä tehdessä tuli sellainen fiilis, että eihän tämä nyt niin kamalaa olekaan. Ei sillä että niitä housuja tarvitsisi kovasti tehdä, kun jostain kumman syystä hahmot joita tahdon cossata tuppaavat olemaan housuttomia hameväkeä, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Viimeinen uusi juttu oli bootcoverien teko. Voisiko sanoa etten exactly rakastanut sitä hommaa. Lyhyemmät coverit olisivat olleet ehkä vähän aloittelijaystävällisemmät, mutta tottahan toki tarvitsin kengät, joiden varret yltävät puoleenreiteen asti. Yllätyin kyllä siitä, etten tässäkään kohdassa feilannut kovin suuresti, mitä nyt kerran ompelin kappaleet yhteen väärinpäin jne, mutta kyllä se oli kuitenkin varsinaista säätöä ja venkslausta että nuo valmiiksi asti sain. Ärsyttävin kohta oli se ensimmäinen, kun piti koittaa tökkiä kangas nuppineulojen kanssa jalkaan kiinni ja sitten vielä saada piirrettyä suhtkoht järkevät rajat siitä, ja voin kyllä sanoa etten olisi selvinnyt siitä ilman auttavaa kättä, joten onneksi sellainen oli tarjolla.


Höpsöin juttu mitä tein oli ehkä se, että liimasin coverin kenkään erikeepperillä. Aloitin kyllä kontaktiliimalla, mutta se on niin ärsyttävää tavaraa kaikinpuolin, että päädyin siirtymään erikeepperiin omien hermojeni vuoksi. Kyllähän nuo nyt kasassa pysyivät, eivätkä kummemmin liuonneet irti, mutta eipä niillä missään kinoksissa pompittukaan. Olisin kyllä halunnut kinoksiin pomppimaan koska kivoja lumisia kuvia asdfg, mutta ei kuvaajaa, ei vilustumista. :'D

Näiden lisäksi leikin myös ensimmäistä kertaa tekonahan kanssa, mutta se ei pitänyt sisällään muuta kuin suorien kaistaleiden leikkelemistä vöitä varten, joten eipä siitä kummempaa oppimiskokemusta syntynyt. Kaikenkaikkiaan olen pukuun ihan tyytyväinen, vaikka korjattavaa ja nillitettävää löytyy toki aina, mm. siitä, miten nuo kegänvarret eivät millään pysy ylhäällä jne. mutta tekemällähän kaiken oppii, ja feilaamiseen ei kuole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti