2011/04/10

Pientä kuplimista

Tulipas siis oltua Tampereella kuplimassa eilen, ja ihan mukavaahan siellä taas oli vaikkei pahemmin kiinnostavia ohjelmanumeroita cosplaykisan aka Justin Bieber 3D:n lisäksi ollut. Täytyy kyllä sanoa että kuplii-skaalassa kisan taso oli tänä vuonna yllättävänkin hyvä, mahtavia pukuja ja esityksiä oli monta, eivätkä kaikki omat lempparini päässeetkään finalisteiksi asti. Pienenä sidenotena, kisan väliajalla näytetyt leffapätkät olivat vähintäänkin lievästi samasta muotista veistettyjä. Isoja pamauksia, harmahtava värimaisema, toimintaräiskintää, ja pelkkiä miehiä päähahmoina, hhaha. Cossikisan lisäksi lähinnä hengattiin ja käveltiin ympäri tapahtuma-aluetta miettien mitä sitä tekisi, ja liukenimmekin paikalta jo kolmen aikaan, kun kuskina toimineen kaverini (♥) piti lähteä tuolloin takaisinpäin, eikä se ryöstöhinta VR:n palveluista kiinnostanut erityisemmin. Ihan mukava pikkutapahtuma kuitenkin, cossikisa oli kivaa seurattavaa, ja pääsi vähän makustelemaan conikauden alkamista ja lisäilemään inspiksiään puvunteon suhteen. Aina se vähän laittaa inspiksiä ja paineita korkeammalle kun katselee muiden hienoja pukuja.


A patched up crazy matryoshka
Itse olin siis lauantaina paikalla Matryoshka-Lukana ( epämääräinen kuva vieressä), ja oikeastaan oloni puvussa oli vähän ahdistava. Ja ahdistavalla en tarkoita sitä, että puku olisi ollut mitenkään erikoinen tai paljastava tai mitään, vaan conipaikalle saavuttuamme tunsin vaan oloni jotenkin ihan kämyiseksi, kun pukuhan on tosiaan vaan musta hame ja vihreä fleecetakki plus peruukki. Jotenkin fiilis oli sellainen kuin ei olisi edes ollut cossia päällä. En tiedä, tuskin vedän tuota kokonaisuutta enää päälle mihinkään, tai ainakin tulen tekemään paremman puvun tuon "kaappi"cossin tilalle. Plussaa ei suonut myöskään oma naamani, joka jotenkin mystisesti päätti alkaa puskemaan meikkejä jonnekkin huitsin nevadaan kesken päivän, jonka vuoksi näytin välillä ehkä suhtkoht eksoottisen punaläiskikkäältä. Ärsyttävää, jotenkin ihan arkipäivisin meikit yleensä pysyvät ihan nätisti paikallaan, mutta aina kun tulee joku cosplayhäppeninki tai muu tilaisuus jossa mielellään näyttäisi hyvältä, niin yhteistyökykyisyys rakoilee. Kenkkua!

Puvun kämäisyyden lisäksi itseeni iski pituuskriisi, ympärillä tuntui olevan kokoajan tosi pitkää porukkaa ja vaikka itse olen aika keskiverron pituinen (162cm) niin tunsin itseni ihan tapiksi. Ei se muuten kyllä haittaa, kun en mitään metriheikkejä cossaa, mutta kun cossina oli Luka, joka edustaa naisvocaloideista sitä pidempää päätä, niin tuli vähän chibi fiilis, etenkin kun tahtoisin cossata hahmoa vielä tulevaisuudessakin. Taidan vaan siirtää sen sitten sille ajalle kun osaan kävellä 15cm+ koroilla lentämättä nenälleni joka toisella askeleella. :'D Harmittavaa kun Vocaloid-ryhmiä kuitenkin on haussa aika usein, mutta itse on vähän puutteellinen täyttämään lempihahmonsa paikkaa. Ryhmäcossissa kun kuitenkin on omasta mielestäni aika tärkeää olla pituussuhteet kunnossa, koska se vaan näyttää heti paremmalta kun sarjan pisimmän hahmon cossaaja on pisin ja lyhyimmän lyhyin. Enpä tosin vielä koskaan ole ikäväkseni missään ryhmässä ollut mukana, mutta sen päivän koittaessa tahdon olla sopiva hahmooni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti