2011/09/10

Narikointia ja demokratiaa!

Eli Traconkin tuli ja meni sitten pitkän odotuksen jälkeen, ja mukavaahan siellä oli!
Saavuimme Tampereelle jo perjantaina, joka on muutenkin tapa, mutta myös perjantaille sijoitetut työvoimainfot vetivät puoleensa vielä vähän lisää, joten Tamperetaloa tuli katseltua jo tuolloin perjantain puolella, samalla myös kummasteltua sitä puoliksi aukirevittyä sorsapuistoa. Mietiskelin sitä, mihinköhän porukka nyt löytää tiensä hengaamaan, mutta hyvinhän sitä tilaa siinä paikan ympäristössä riittää ja riitti ihmisten hengauspaikaksi, ja muutamat reippaat yksilöt löysivät nähtävästi sen monttuisen ja nauha-aidatun sorsapuistonkin omaksi alueekseen.

Itse löydyin sekä lauantaina että sunnuntaina narikkatiskin takaa, jossa pompiskelin sen kahdeksan tuntia yhteensä. Tykkäsin kyllä tuosta hommasta! Jotenkin sopivan yksinkertaista, mutta silti hauskaa, ja hiljaiset sekä kiireisemmät ajat tasapainottivat toisiaan kivasti, pelkkä paikallaan istuminen olisi ollut ihan liian tylsää, mutta jatkuva juokseminen ja seisominen olisi uuvuttanut jalat. Mietin taas tapani mukaan ennen ensimmäistä vuoroa että voi ei, mitäköhän tästä tulee, mutta ei siinä mitään ihmeempiä kommervenkkejä ollut, muutamaa epäselvyyttä lukuunottamatta, joihin sai vastauksia nopeasti muilta vänkäreiltä/ylivänkäriltä. Työkaverit olivat myöskin tosi mukavia, ja tekivät työskentelystä vielä asteen mukavampaa, mitäpä ei hyvä seura parantaisi. Narikka oli myös jännä paikka bongata tuttuja ihmisiä joita ei muuten randomisti conipaikalta löytänyt. Mielelläni nakkiudun narikkaan joissain tulevissakin tapahtumissa siis!

Noin muuten lauantaipäivä tuli hypittyä suurimmaksi osaksi yksinään ympäriinsä ja moikkailtua joitakin vanhoja tuttuja, ja olihan tuo ihan jännää vaihtelua siihen miten yleensä conit tulee hengattua. Ehkä vähän liian tylsää ja yksinäistä vaan kun ei mitään sellaista "kiinteää seuraa" ollut jonka kanssa olisi hengaillut, enkä vieläkään oikein tunne ihmisiä tarpeeksi änkeäkseni seuraan. :'D Ehkä tämä tästä. Tuosta syystä myös kuvamateriaalin määrä lauantailta on aikalailla nollassa, kun tuo kuvailija ei kulkenut kyljessä kiinni. Tuli kuitenkin katsastettua mm. WCS-karsinnat ja sen yhteydessä ollut pukukisa, ja ei kyllä voi muuta kuin kehua sitä laatua! Sekä puvut että esitykset olivat WCS'n puolella luokkaa leuka lattiassa, ja uskon ettei tuomareiden tehtävä ollut lainkaan helppo kun päätöksen hetket olivat käsillä. Sijoittuneet totisesti ansaitsivat paikkansa, ja ensi vuonna nähdään Japanissa jälleen hienot edustajat Suomelta. Onnitteluja niille keille onnittelut kuuluvat, vaikka tänne eksyminen onkin epätodennäköistä. Myös pukukisan taso oli kova, ja panostus pukuihin näkyi selkeästi.

Yksi juttu mistä tuossa cosplaykisasta voisi heittää kritiikkiä oli se cosplaylippujärjestelmä. Enkä nyt tarkoita edes sitä puolta, että lippuja oli jaettu tuplakappaleina, vaan sitä ihan yleistä systeemiä tähän cosplaylippuhommaan. Itse olin ilmeisesti joskus aiemmin lukenut netistä sen, että liput on käytössä, mutta itse conipaikalla tuo tieto oli päässäni epävarmana, kun olin kuitenkin päntännyt mm. niitä työvoimaohjeita siihen päälle, ja tuo lippukäytäntö kun on niin useassa conissa että ne on helppo sekoittaa keskenään. Paikanpäällä koitin etsiskellä tietoa ohjelmalehdestä, josta sitä ei yllätyksekseni löytynyt, joten päädyin kipittelemään vähän ympäri conipaikkaa etsien mahdollista tiskiä josta näitä voisi saada, ja sellaisen sitten loppujenlopuksi löysinkin, ja lipun sain, ja täten pääsin kisoja katsomaankin. Voin vain miettiä ketuttiko niitä jotka ilman lippua koittivat pyrkiä sisälle, mutta saivat tämän faktan lipuista kohti pleksiä siinä kohtaa.

Kun lauantain narikkavuoroni oli 18-22, en sitä illan ohjelmaa kovemmin katsastanut, kun eivät ne ikärajattomat iltabileetkään oikein osunut oikeaan aikaslottiin. Työvuoron jälkeenkin oli sellainen sudennälkä ja väsymys että halusin vain äkkiä ruokaa jostain, ja heittää cossin vihdoin pois päältä. Eipä tuossa yöohjelmassa tosin olisi ollut muita ehdottoman kiinnostavia aiheita kuin se Inside the cosplayers' studio, niin paluu Tamperetalolle ei kovemmin innostanut, josta myöskään narikassa huonoissa kengissä seisoskelusta tähtiä ja salamoita heittelevät varpaat eivät olisi kovin innostuneet. Tosin tuosta ohjelmanumerosta ei yllättävästi ollut ohjelmakartassa mitään merkintää, joten en tuossa vaiheessa ollut edes varma milloin ja mihin olisi tullut hipsiä ohjelman nähdäkseen, eikä se loppujenlopuksi nälkäsärky-fiiliksissä jaksanut kiinnostaakaan niin paljoa.

Omppuhotelli tarjosi taas mukavat unet, ja nyt kun oltiin viisastuttu viimekerrasta sillä, että tajusimme varata huoneen siitä lähemmästä paikasta, ei matkakaan paljoa rasittanut. Tosin huone vaikutti tällä kertaa jotenkin.. heppoiselta. Ei sillä, varustelutaso oli ihan hyvä, ja erona esim. Lahteen tuolta löytyi jopa mikroaaltouuni, jota emme tosin sitten edes käyttäneet mutta anygays. Esim suihkussa käydessä vaan tuntui ettei seiniin uskaltanut kolauttaakaan, kun tuntui että koko seinä kaatuu siitä, kumahteli niin nätisti kun ihmeellistä ohutta muovisysteemiä tuntui olevan. Myös melut käytävästä, ja jokainen yläkerrassa otettu askel tuntuivat kuuluvan kuin kajareista olisi soittanut, tosin tähänkin tottui kohtuullisen nopeasti eikä se sen kummemmin häirinnyt sen jälkeen. Pehmeä sänky ja fluffyt peitot on kuitenkin se pääasia, ja ne on ollut ompussa aina kunnossa.

Sunnuntai-aamu alkoi taas arpomisella, kun en ollut varma jaksanko laittaa cossin päälle vielä toiseksi päiväksi, sillä siinä näkyi käytön jäljet, lähinnä ryppyinä tosin. Tuntui ärsyttävältä kun mekon etumukseen istumisesta ja muusta moisesta aiheutuneet rypyt tuntuivat omaan silmään luovan visuaalisen illuusion siitä, että se olisi ollut mahdoton makkarankuori joka myötäilee vatsamakkaroita joita ei oikeasti ole olemassakaan. Ajatus siitä että potentiaalinen kuvailija on mukana koko päivän kuitenkin voitti ryppyilyn, ja näin päädyin Aerithina paikalle sunnuntainakin.

Conipaikalle päästyämme kävimme vain heittämässä matkatavarat narikkaan, jonka jälkeen suunta oli kohti sorsapuiston reunamia pienenmoinen photoshoottaus mielessä. Voin vaan sanoa että tuon sansiketkun pomppiessa kameran toisella puolella on herpderp -kuvamateriaalin prosentuaalinen määrä toisinaan vähän turhankin suuri. :'D Kun itse yrittää jotenkin keksiä jotain fiksua, ja toinen pelleilee kameran kanssa, ottaa pöhköjä kuvia ja saa minut nauramaan, on ketjureaktio lähtevä ja lopputulos on... vähemmän kuin kaunis. Mutta ainakin fiilis on rento kun kuvaaja on tuttuakin tutumpi, ja kuvista tulee paljon aidompia kun ei tarvitse yrittää pakottaa naamalleen tekohymyä. Kyllä sieltä kuvasaaliin seasta muutamia helmiäkin yksilöitä löytyi, ettei ihan facepalmaamiseksi mennyt kuvien selaaminen jälkikäteen.


Kuvailemisen jälkeen kävin vaihtamassa vaateparren hieman helpompaan malliin, ja suuntasimme katsomaan Cosplayjournalismi netissä -paneelia. Mielenkiintoinenhan tuo oli, oli mukavaa kuulla eri ihmisten näkökulmaa cosplayblogaamiseen ynnä muuhun aiheesta kirjoittamiseen netissä, ja olisi kyllä hauskaa kuunnella jutustelua asiasta uudestaankin, ehkä hieman pidemmällä kestolla. Muutamia kivoja ideoitakin sieltä lenteli, esimerkiksi ne cosplay-käyntikortit kuulostaa tosi fiksulta idealta, siinä saisi taas huomiohuorattua itselleen vähän lisää kävijöitä niin dA:han, tänne blogiin kuin muuallekin hhaha. Ei sillä, teen tätä ihan itseäni varten, mutta ei se yhtään haittaa tietää että jotain muutakin kiinnostaa nämä rupuiset raapusteluni, kyllähän se inspaa huomattavasti enemmän kun tietää ettei vaan kirjoita jotain random cosplaypäiväkirjaa jota kukaan ei lue.

Paneelin jälkeen käytiin mm. syömässä omnom ja niin edelleen, jonka jälkeen päädyin taas sinne narikkaan tekemään toisen vuoroni.Siellä kökin juoksinkin sitten siihen asti että conirakennus alkoi näyttää varsin tyhjältä ja ihmiset oli suurimmaksi osaksi ajettu ulos, jonka jälkeen omakin kotimatka sai alkaa. Ihan alunperin facepalmasin sille, miten olin unohtanut ruksittaa työvuorolistasta pois tuon toisen cosplaykisan ajan, mutta nyt katsottuani sen kokonaisuudessaan Youtubesta.. Ei harmita enää. Jos WCS'n puolella näkyi sitä superia ja eeppistä, niin nuo esitykset esityskisassa olivat kyllä kokeneet sievoisen taantuman. Yaoita, vanhaa läppää, yaoita jne, ei kamalasti kiinnosta. Kielen tunkeminen toisen kurkkuun lavalla ei oo koskaan kohdannut sitä omaa näkemystäni hyvästä esityksestä, anteeksi jos tästä nyt joku yaoi-fani vetää palkokasvia väärään aukkoon. Itseasiassa oli siellä pari esitystä jotka olisivat olleet ihan hyviäkin ilman sitä viimeistä kuolakohtausta, mutta se viimeinen screeni yleisestikin ratkaisee paljon siitä, millainen kuva esityksestä jää. Kuitenkin seassa oli myös niitä hyviä esityksiä, sen enempää erittelemättä, jotka sitten paistoivat sieltä välistä hienoina. Se juttu miksi olisi ollut kiva olla katsomassa kisaa oli se juonto! Hienoa, yksinkertaisen hienoa, ei liikaa eikä liian vähän mitään, ja ne pienet "hieno peruukki!" yms heittelyt oli söpöjä ja varmasti tuntuivat mukavilta kisaajankin korvaan.

Näin tiivistettynä siis hieno coni, jota työnakit värittivät kivasti. Otsikosta vielä senverran, että itse en ollut tuossa conipelissä varsinaisesti mukana, mutta kannatin salaa oransseja, hähää. Ostoksiakaan ei tullut tehtyä kuin yksi, mutta laatu korvaa määrän:

Kurrnam Gurren Lagann 6

Ja kaikenlisäksi tuon etukannen avattuani tämä ilmestyi sieltä välistä! Silmänkarkkia, vaikka tuo taite vääristääkin kuvaa tässä hieman. Kompensoidaan tällä kuvalla esim sitä etten saanut sitä timeskip-Niaa valmiiksi Traconiin. Tosin conista löytyi kyseinen hahmo muutenkin, ja nätti puku olikin, joten olen iloinen siitä, etten turhaan hötkyillyt tuon omani kanssa.


Vielä olisi DesuTalksia ja CosplayGaalaa tälle vuodelle, sen saa nähdä mitä noissa nähdään! (Vaikkakaan Talksissa en nyt välttämättä mitään cosplayaa, ellen keksi jotain tosi simppeliä.) Postauksesta tuli vähän giganttinen, mutta teen sen koska voin, toivottavasti joku jaksoi lukeakin!

4 kommenttia:

  1. Tuo sinun cossikuvas, asettelu, kuvakulma, tausta, the cutest thing ever!

    Inside the cosplayers' studio tuli Traconin ohjelmaan viimehetkillä, joten ei ehtinyt itse lehtiseen. Todennäköisesti tulee kuitenkin Traconin puolelta tubeen.

    VastaaPoista
  2. Aww kiitoksia! ^^

    Ja hienoa tietää että tuokin tulee löytymään tubesta, kun päälle puolet mielenkiintoisista ohjelmista oli sijoitettu aikoihin joina niitä en syystä tai toisesta päässyt katsomaan. Kelpaa näin jälkikäteen "elää coni uudestaan". :D

    VastaaPoista
  3. Ihana Aerith-asu sinulla. Ja tuo Yoko/Nia -kuva!<3____<3 Kateus..

    Hii, tajusin juuri, että sinä olit se soma Nia Desuconista! 8D

    VastaaPoista
  4. Kiitos :) Toi kuva on kyllä ♥, eka katoin tuolla että oo gurren lagann -pokkari, ja sitten avasin kannen ---> ostopäätös tehty :D

    Ja hihih, minäpä se ^^

    VastaaPoista